Sport

Futsal: jó magyar kezdés, de végül szerb győzelem + FOTÓK

Futsal: jó magyar kezdés, de végül szerb győzelem + FOTÓK

2011. február 19., szombat
Futsal: jó magyar kezdés, de végül szerb győzelem + FOTÓK
Jól indult a magyar-szerb futsalmeccs, vezetett a magyar válogatott, aztán a második félidőben elkövetett egyéni hibák végül a vendégek javára döntötték el a mérkőzést. Tapogatózó játékkal indult az Eb-selejtezőire készülő magyar és a szerb válogatottak futsal találkozója a szegedi futsalgálán szombat délután. A magyar válogatott uralta a játékot inkább, bár többet is szabálytalankodtak Frank Tamás legényei, így a 11. percben már az ötödik magyar faultot jegyezhettük, míg a szerbek csak háromnál tartottak, igaz Mladen Kocics sárga lapot érő belépője után már ők is közel álltak a büntetőkhöz. Magyar időkérést követően aztán a 12. percben megélénkült a találkozó. Simon Ádám indította az akciót, Rábl Jánosnak passzolt, aki megtartotta, majd középre továbbadta a győri Harnisch Ákosnak, aki a kapussal szemben egy az egyben be is lőtte (1-0). Azután 19 másodperccel később már a második magyar találatot ünnepelhette a mintegy 500 főnyi közönség. Lódi Tamás felpasszolt Csopaki Istvánnak, aki jól tartotta meg a labdát, majd befordult, és a bal oldalon érkező Németh Pétert meglelve kijátszotta a szerb kapust, Németh pedig ajtó-ablak helyzetben a hálóba passzolt (2-0). A bekapott góloktól felpörögtek a szerbek, sorra vezették akcióikat, különösen Szlobodan Rajcsevics lövései voltak veszélyesek, azonban a 16. perc végén büntetőből sem tudtak betalálni, Rajcsevics lövését Reveland Zoltán és a kapufa védte. A félidő végén még Gyurcsányi Zsolt került ordító helyzetbe, ám nem sikerült Ranisavjevics mellett elhúznia a labdát. Rosszul indult a második félidő. A frissen beálló Peczár Csaba szerencsétlenül ért bele, így becsapva a szintén csereként beállt egykori Első Beton-kapust, Tihanyi Csabát (2-1). A szerbek egyre élénkebb támadásokat vezettek, a magyar válogatott viszont fegyelmezetten védekezett, és nem egyszer saját térfelén támadta le az ellenfelet. Egy jó kontra után Lódi épp csak lemaradt a jobbról beadott passzról, ha eléri menthetetlenül gól. A szerbek a 31. percben érték el az 5. faultjukat, ezután kissé óvatosabban védekeztek, de a támadásaik is veszélyesek maradtak. Egy ilyen végén Kocics jutott szabadrúgáshoz és szétforgácsolta a kapufát, majd a következő akcióból a 33. percben Vidan Bojovics passzolt jobbról középre Vladimir Lazicsnak aki nem is hibázott (2-2). Szerb időkérést követően a 36. percben Lódi lőhetett büntetőt, ám tízméteresét a szerb kapus lábbal védeni tudta. Röviddel ezután a magyar válogatott beszedte 5. hibáját. A 37. percben aztán Dróth Zoltán sárga lapos megmozdulásával a szerbek jutottak büntetőhöz, amit Milan Rakics magabiztosan értékesített (2-3). Két perccel a vége előtt a szövetségi kapitány lehozta Tihanyit, Németh állt be vészkapusnak, az eredmény azonban az újabb magyar időkérés dacára sem változott. A két válogatott vasárnap Szabadkán játszik újabb barátságos találkozót, majd ezt követően a magyar válogatott indul Ukrajnába a február 23-27. között lebonyolítandó Eb-selejtezőcsoportbeli mérkőzéseire.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:

Magyarország - Szerbia 2-3 (2-0) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Solymosi, Bogdanov (szerb). Magyarország: Reveland - Németh P., Lódi, Gyurcsányi, Csopaki. Csere: Tihanyi (k), Nagy T., Lovas, Simon Á., Trencsényi, Rábl, Peczár, Harnisch, Dróth. Szövetségi kapitány: Frank Tamás. Szerbia: Ranisavjevics - Pavicsevics, Cvetanovics, Kocics, Rakics. Csere: Akszentijevics, Prszics, Janjics, Lazics, Djordjevics, Bojovics, Rascsevics. Szövetségi kapitány: Aka Kovacsevics. Gólszerzők: Harnisch (12'), Németh P. (12'), ill. Peczár (23' - öngól), Lazics (33'), Rakics (37' - büntetőből). Sárga lap: Németh P., Dróth, ill. Kocics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.