Egészség

Fókuszban a szív- és érrendszeri betegségek + VIDEÓ

Fókuszban a szív- és érrendszeri betegségek + VIDEÓ

2011. február 22., kedd
Fókuszban a szív- és érrendszeri betegségek + VIDEÓ

Szívhang néven országos kampányt indít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének, a rizikófaktorok karbantartásának, valamint a szűrővizsgálatok népszerűsítésére a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT), amelyhez számos közéleti személyiség is csatlakozott.

A magyarok több mint fele szív- és érrendszeri betegségben hal meg. Csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, nem beszélve a mozgásszegény életmódról. Ezek az okok felelősek a szív- és érrendszeri halálozások csaknem 80 százalékáért. A Szívhang Program célja, hogy mindenki vállaljon felelősséget saját egészségéért, ismerje meg rizikófaktorait, legyen tisztában a szűrővizsgálatok jelentőségével. Az MKT ugyanakkor szeretne javítani az orvos-nővér-beteg-együttműködés minőségén is. A Telin TV-nek

Kissné Hőgye Márta

, az SZTE II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi tanárja nyilatkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.