Gazdaság

Felszámolást kezdeményeztek a Tesco ellen saját sofőrjei

Felszámolást kezdeményeztek a Tesco ellen saját sofőrjei

2011. február 3., csütörtök
Felszámolást kezdeményeztek a Tesco ellen saját sofőrjei

Felszámolási eljárást kezdeményezett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen a cég 13 gépkocsivezetője, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). Az eljárás kezdeményezésére azért került sor, mert a társaság három évnyi rendelkezésre állási díjhátralékkal, valamint egyéb adósságokkal is rendelkezik a sofőrök felé.

A KDFSZ közleményben tudatta szerdán az MTI-vel, hogy az eljárást azért kezdeményezte a gyáli logisztikai központjának 13 dolgozója, mert a társaság három évre visszamenőlegesen tartozik nekik a rendelkezésre állási díjak kifizetésével. Ezen felül követelik a társaságtól a rendelkezésre állás ideje alatt elrendelt munkavégzésért járó rendkívüli munkavégzésért járó díjukat is. A közlemény szerint a frissáru-kiszállítást végző mintegy 220 gépkocsivezetőjének több száz millió forinttal tartozik a cég. Közülük egyelőre 18-an szólították fel a vállalatot az elmaradt pótlékok kifizetésére, és 13-an kezdeményeztek a társaság által elismert rendelkezésre állási díj miatt felszámolási eljárást. Több munkavállaló sérelmezi, hogy 7 hónap alatt több mint 500 órát túlórázott, mégsem fizetnek neki. Egyikük szintén felszámolási eljárást kezdeményezett a céggel szemben,amely két ügyvédi felszólításra sem reagált, noha a követelést nem vitatta - teszi hozzá a közlemény. A szakszervezet információi szerint a bíróság január 21-én küldte ki a kereskedelmi cégnek a felszámolás megindításáról az értesítést. A Tescónak az értesítés kézhezvétele után 8 napon belül kell reagálnia. Amennyiben nem fizet, úgy a bíróság megállapítja a fizetésképtelenségét és megkezdődik a mintegy 128 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég felszámolása - mutatott rá a KDFSZ közleményében. Az MTI kérdésére a Tesco minden alapot nélkülözőnek minősítette a kezdeményezést. Tavaly decemberben a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége

szervezett országos tüntetést több áruház elé

, mert egy építési munka után egyik tagjuknak mintegy 80 millió forintot nem fizetett ki a Tesco.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.