Egyetem

Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak

Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak

2011. február 4., péntek
Egyre többen dőlnek be a zűrös nyelviskoláknak

Több tucatnyian éltek panasszal az utóbbi időben a Nyelviskolák Szakmai Egyesületénél (NYESZE); a károsultak elmondása szerint pénznyelő nyelvtanfolyamoknak estek áldozatul - írta pénteki számában a Magyar Hírlap.

A napilap szerint az iskolák jellemzően a direkt marketing módszerét alkalmazva, telefonon toboroznak ügyfelet.

Sipos Júlia

, a NYESZE főtitkára a lapnak azt mondta: a diákok többsége szegedi székhelyű nyelviskolákkal kötött szerződést. "Az esetek zömében rámenős értékesítő beszélte rá az áldozatokat a több százezer, olykor egymillió forintos képzésre, olyan megállapodással, amelyből a tanuló nem tud visszalépni" - mondta. A peres ügyeket követően a nyelviskolák egy része nevet váltott, vagy ugyanazon tulajdonosi körrel több néven folytatta tevékenységét. A NYESZE munkatársa szerint négy-öt gyanús nyelviskola van a látókörükben, és százával lehetnek az erőszakos értékesítés elszenvedői. A szakmai egyesület a károsultak segítésére uniós forrásból jogsegélyszolgálatot hozott létre, és nem kizárt, hogy a jövőben pertársaságként lépnek fel a pénznyelő tanfolyamokkal szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.