Gazdaság

Egymillió euróval növelte export-rendelésállományát a SZEFO Zrt.

Egymillió euróval növelte export-rendelésállományát a SZEFO Zrt.

2011. február 2., szerda
Egymillió euróval növelte export-rendelésállományát a SZEFO Zrt.

A 2010-es évhez képest egymillió euróval 3,2 millió euróra növelte idei export-rendelésállományát a döntően megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztató állami tulajdonú SZEFO Zrt. – tájékoztatta Kiss Sándor elnök-vezérigazgató szerdán az MTI-t.

A 2010-es gyorsmérleg szerint a cég alapanyagmentes árbevétele 740 millió forint volt, idén a tervek szerint ez mintegy 100 millió forinttal növekszik – mondta a szakember, hozzátéve: a SZEFO Zrt. az elmúlt esztendőben 25,6 millió adózás előtti nyereséget ért el. A 2010-ben a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést elnyerő vállalkozás nyolcszáz alkalmazottjának 64 százaléka megváltozott munkaképességű. A foglalkozási rehabilitációs tevékenységet is folytató cég megváltoztatott munkaképességű dolgozók után kapott költségvetési támogatása 2009-ben 619 millió forint, tavaly 519 millió forint volt. A társaság egy főre jutó támogatási színvonala közel 40 százalékkal alacsonyabb, mint az egyéb rehabilitációs költségtámogatás alatt működő foglalkoztatóké. A növekvő rendelésállománynak köszönhetően a SZEFO Zrt. munkavállalói számát is bővíteni tudta, s ennek egyik elemeként január 3-án Orosházán megkezdte működését a vállalkozás nyolcvanfős fióktelepe – közölte a vezérigazgató. A cég fő tevékenysége a divatkötöttáruk gyártása - fő piaci partnere olasz Dama S.p.A, a Paul&Shark márka tulajdonosa -, de bérmunkában készít áramelosztó-szabályozó berendezéseket a Legrand-csoport számára is. A SZEFO Zrt. a Szegedi Tudományegyetemmel kialakított kutatás-fejlesztési együttműködésnek köszönhetően ma már sorozatgyártásban állítják elő a nemzetközi szabadalmi oltalmi eljárás alatt álló nanosilver technológiájú pulóvereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.