Közélet

Budapesten és Gödöllőn is az új EU-s sportstratégia a téma

Budapesten és Gödöllőn is az új EU-s sportstratégia a téma

2011. február 21., hétfő
Budapesten és Gödöllőn is az új EU-s sportstratégia a téma

Hétfőn és kedden Budapesten a különböző nemzeti és nemzetközi sportszervezetek összejövetelein, majd szerdán Gödöllőn, az uniós sportminiszterek informális találkozóján is az Európai Bizottság új sportstratégiájáról lesz szó. A magyar fővárosban zajló eseményen 250 küldött előtt többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) képviselőinek jelenlétében Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos kedden számol be terveiről.

"Elkötelezett vagyok a sport európai dimenziójának fejlesztése mellett - fogalmazott

Vasziliu

. - A budapesti és gödöllői megbeszélések az Európai Bizottság, a tagállamok és a sportban érdekelt felek számára lehetővé teszik, hogy prioritásokat határozzanak meg és közös fellépésekről egyezzenek meg a bizottsági javaslat alapján." A sportszervezek ülésén a bizottság január 18-án - A sport európai dimenzióinak fejlesztése címmel - kiadott közleményének megtárgyalása mellett lehetőség nyílik a közelmúltban az EU által finanszírozott, a bevándorlók társadalmi befogadását, a fogyatékosok sportolási lehetőségeit, a nemek közötti esélyegyenlőséget, a dopping elleni küzdelmet, a testmozgást segítő, s a sport terén az önkéntességet célzó projektek bemutatására. 2009 és 2010 során a bizottság 6 millió eurót meghaladó összeget biztosított közel 30 sportprojekt támogatására. A gödöllői miniszteri tanácskozáson a bizottság januári közleményének megvitatása mellett első véleménycserére kerül sor majd a sportprojektek uniós szintű finanszírozásának lehetőségeiről, és szó lesz az EU-nak a dopping elleni küzdelemben betöltött szerepéről, továbbá az idősebb polgárok sportlehetőségeiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.