Kultúra

Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta az EU-elnökségre

Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta az EU-elnökségre

2011. február 8., kedd
Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta az EU-elnökségre

Bélyegkibocsátással köszöntötte a magyar EU-elnökséget a Magyar Posta. A legújabb, 90 Ft névértékű általános forgalmi bélyeget Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa, Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár és Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója bocsátotta forgalomba - adta hírül közleményében a Magyar Posta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Külügyminisztérium.

A

Kármán Orsolya

grafikusművész által tervezett bélyegen látható az elnökségi logó is, amely különlegesség az Európai Unió történetében. Először fordul elő ugyanis, hogy - eltérő nemzeti színekkel - három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használta, illetve használja. Az összekötött e és u betűkből álló logó az Európai Unió és polgárainak egységét, a szolidaritást és a harmonikus kapcsolatokat szimbolizálja. Az új bélyeg által a Magyar Posta fogalmazása szerint "hazánk valamennyi polgára értesül az elnökség felelősségteljes feladatáról".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.