Bulvár

Az MTI fotósa elnyerte a Word Press Photo kategóriadíját

Az MTI fotósa elnyerte a Word Press Photo kategóriadíját

2011. február 11., péntek
Az MTI fotósa elnyerte a Word Press Photo kategóriadíját

Lakatos Péter, az MTI külsős fotóriportere első díjat nyert a World Press Photo, a világ legrangosabb fotópályázatának hírkép (Spot News) kategóriájában. Lakatos felvétele egy 2010. május 22-i tragédiát örökített meg. Egy 50 év körüli férfi a Szabadság híd egyik pillérének csúcsán lévő turulmadárra kapaszkodott fel, ahol éghető folyadékkal locsolta le a ruháját, majd pedig meggyújtotta és levetette magát a magasból.

A fotópályázat egyik legfontosabb, Spot News (hírkép) kategóriájában díjazott fényképen az ugrás pillanata látható. A fotóriporterek legrangosabb elismerését, az év képe díjat egy dél-afrikai fotós,

Jodi Bieber

nyerte el egy, a családja által megcsonkított afganisztáni fiatal nő portréjával. "Magyarország kis ország, de itt is történnek olyan események, amelyek ugyanúgy mellbe vágják, meghökkentik a világ túlsó oldalán élőket, mint az itthoni szemlélőket" - mutatott rá

Lakatos Péter

, hozzátéve, hogy bármennyire is szörnyű egy-egy ilyen esemény, ezt is meg kell örökíteni, hiszen a hírvilághoz tartozik. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egy ilyen kép elkészítésének természetesen van lelki utóélete, hosszú időbe telik feldolgozni egy ilyen eseményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.