Egyetem

Az EU tudományos versenyképességét hivatott jelezni az ELI + VIDEÓ

Az EU tudományos versenyképességét hivatott jelezni az ELI + VIDEÓ

2011. február 7., hétfő
Az EU tudományos versenyképességét hivatott jelezni az ELI + VIDEÓ

2010 májusában volt ötvenéves a lézer, felfedezése forradalmasította a világot, és hamar meghódította a háztartásokat is, akár a CD-DVD-lejátszókra, akár lézermutatókra gondolunk. A sokat emlegetett szegedi szuperlézernek, az ELI-nek köszönhetően - mely az uniós támogatás mellett az Új Széchenyi-terv keretében valósul meg - a Tisza-parti város is kiemelt helyet foglal majd el a világ tudományos térképén.

245 millió eurós beruházás - ennyit tesz ki a teljes projekt, mely során az öthalmi volt szovjet laktanya területén 11 hektáron épül meg maga a lézerközpont, és mellette további 60 hektáron egy tudományos park, amely ugyanolyan fontos beruházás, mint maga az ELI - hangsúlyozta Szabó Gábor lézerfizikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora a Telin TV-nek adott interjújában. A szuperlézer sikere az EU-nak kiemelten fontos, hiszen az unió ezzel tudományos versenyképességét szeretné a külvilág felé felmutatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.