Kultúra

Az államfő jelenlétében bemutatták a Grosicsról szóló filmet

Az államfő jelenlétében bemutatták a Grosicsról szóló filmet

2011. február 7., hétfő
Az államfő jelenlétében bemutatták a Grosicsról szóló filmet

Schmitt Pál államfő jelenlétében került sor a Grosics Gyula életét bemutató, Keresztlécen című dokumentumfilm díszvetítésére hétfőn a Millenáris Fogadóban. Kálomista Gábor producernek az Aranycsapat kiváló labdarúgójáról szóló, 55 perces alkotását 200 fős közönség tekintette meg. Grosics Gyula múlt pénteken ünnepelte 85. születésnapját. A Fekete Párducnak becézett kapus az Aranycsapattal olimpiai bajnok lett az 1952-es helsinki játékokon, míg az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet nyert. Ő volt a válogatott hálóőre az Évszázad mérkőzéseként emlegetett találkozón, melyen 1953-ban 6-3-ra győztek a magyarok Anglia ellen a Wembley Stadionban.

A nemzeti tizenegyben 86 alkalommal szerepelt. "Grosics Gyula igazi hungarikum, akit az egész világon ismernek" - jelentette ki

Schmitt Pál

köztársasági elnök a labdarúgó Aranycsapat legendás kapusának,

Grosics Gyulának

az életéről szóló dokumentumfilm hétfői díszvetítése előtt. Grosics Gyula a köztársasági elnök rövid köszöntője után 50-es évekbeli magyar válogatott mezbe öltözött fiatalok gyűrűjében vonult be a díszvetítésnek otthont adó Millenáris Fogadóba. A 200 fős közönség felállva tapsolta a 85. születésnapját múlt pénteken ünnepelt élő legendát. "Köszönöm, hogy megtiszteltek. Ahogy itt körbe nézek, szívesen cserélnék bármelyikükkel" - mondta a Fekete Párducnak becézett hálóőr. A rövid beszédet követően az ünnepelt az államfő mellett helyet foglalva tekintette meg a Keresztlécen díszvetítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.