Sport

Asztalitenisz: Floratom-bravúr az Inter-kupában + FOTÓK

Asztalitenisz: Floratom-bravúr az Inter-kupában + FOTÓK

2011. február 27., vasárnap
Asztalitenisz: Floratom-bravúr az Inter-kupában + FOTÓK
Hatalmas bravúrt hajtott végre a Floratom Szeged AC asztalitenisz-csapata, miután az Inter-kupában győzelmet aratott a francia Loire Nord együttese felett, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a legjobb nyolc közé jutásért vívott találkozón, ahol a kupa négyes döntőjét szervező francia együttes számított favoritnak. A szegedieknek jól sikerült a taktikázás, a kialakult párosítások esélyt adtak egy jó eredmény elérésére. Perei taktikus, roppant fegyelmezett játékkal óriási meglepetésre legyőzte a kínai Yan-t, ezzel megadta a találkozó alaphangulatát. Lukács a marokkói válogatott első emberével csapott össze, szoros vereséget szenvedett, pedig közel állt a bravúrhoz, két szettet is játszmalabdáról bukott el. Dudás nagyon precízen, szinte hiba nélkül játszva múlta felül Brossont, újra vezetett a Floratom. Tartott a páros mérkőzéstől a szegedi alakulat, hiszen a bal kezes Brosson és a villámgyors Yan bombaerős kettőst alkot, nem is borult a papírforma. Perei Tirselt ellen következett, a jól adogató marokkói az első két játszmában csupán rohant az eredmény után. A harmadik szett megnyerésével úgy tűnt, hogy fordíthatnak a kezdeti magabiztosság után egyre jobban elbizonytalanodó franciák, de a Perei a legfontosabb poénokban brillírozott. Már csak egy parti hiányzott a Floratom szenzációs győzelméhez, aminek lehetőségét meg is érezte a szépszámú publikum, kivételes hangulatot varázsolva a Móricz tornacsarnokba. Dudás végig extázisban játszva, szédületes labdamenetek megnyerésével két vállra fektette a vendégek kínai játékosát, így szegedi örömtánccal fejeződött be a három órás összecsapás.

Férfi asztalitenisz Inter-kupa, nyolcaddöntő

Floratom Szeged AC – Loire Nord TT 4–2 Szeged, 100 néző Perei Gergely – Yan Fan 3–1 (-10, 8, 7, 5) Lukács Levente – Mounaim Tirselt 1–3 (-12, 9, -5, -10) Dudás Róbert – Nolwen Brosson 3–0 (2, 6, 8 ) Dudás Róbert – Perei Gergely – Yan Fan – Nolwen Brosson 0-3 (-9, -7, -6) Perei Gergely – Mounaim Tirselt 3–1 (7, 8, -8, 7) Dudás Róbert – Yan Fan 3–1 (9, -9, 3, 8 ) Lukács Levente: "Az egyesület eddigi legnagyobb sikerét könyvelhetjük el, ilyen erős csapatot még sosem győztünk le."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.