Közélet

Arzénos vizet isznak Baranyában

Arzénos vizet isznak Baranyában

2011. február 21., hétfő
Arzénos vizet isznak Baranyában

Sokan nem tudják kifizetni a vezetékes víz díját a Baranya megyei Ormánság településein, így a köztéri kutakból isznak. A víz a magas arzéntartalma miatt azonban igen káros az egészségre – adja hírül a Heti Válasz.

A Baranya megyei Ormánság területén egyre többen választják a helyi kutak vizét a már több mint hatszáz forintba kerülő vezetékes vízszolgáltatás helyett. A kútvíznek azonban nemcsak az arzén-, hanem a nitrát- és nitrittartalma is magas, s veszélyt jelenthet a talajvízzel való keveredése is, mert elszaporodhatnak benne a baktériumok. A legtöbb esetben az udvarba fúrt kút vizét sem vizsgálják be, egészségre káros hatásukról így tudomásuk sincsen. Az Új Dunántúl Napló hétfői száma szerint két évvel ezelőtt Lothárdon meghalt egy rendszeresen kútvízzel itatott csecsemő.

Mátyás Gergő

, a Sziget-víz Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott a lapnak: a cég minden fogyasztóval kompromisszumos megoldásra törekszik. Részletfizetési vagy halasztási lehetőséget kínálnak fel, hogy elkerüljék a szolgáltatás korlátozását. Az Ormánság Magyarország egyik legszegényebb vidéke, a munkanélküliség aránya 80%-os. (Forrás:

Heti Válasz.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.