Egészség

A feledékenység gyógyírját keresik skót kutatók

A feledékenység gyógyírját keresik skót kutatók

2011. február 23., szerda
A feledékenység gyógyírját keresik skót kutatók

Az emberek egyre gyakoribbá váló feledékenységét a zaklatott, modern életvitel és az információs túlterhelés okozhatja - idézte skót kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

A kutatók az "elfoglalt életmód szindróma" elnevezést adták annak a tünetcsoportnak, amelyben a feledékenység nem éri el a demencia mértékét, ám a mindennapi életben több apró zavart okozhat. Ilyen például, amikor valaki rendszeresen elfelejti, hová tette kulcsát, hol hagyta a poharát vagy nem ugrik be ismerősének a neve. A szakemberek szerint ezt a típusú feledékenységet a zaklatott életvitel okozza, az, hogy folyamatosan új információk bombázzák az embereket, szól a mobiltelefon, a televízió, a rádió, és interneteznek. Mint

Alan Wade

, a tanulmányt tervező egyik kutató elmondta, az információs túlterheltség miatt korábbi életkorban jelentkezik a feledékenység, mint korábban. A CPS Research elnevezésű intézet munkatársai tanulmányukhoz olyan 50 és 80 év közötti embereket keresnek szerte Skóciában, akik már tapasztalták magukon a feledékenység jeleit. A résztvevők a vizsgálatban memóriatesztek sorozatát töltik majd ki, és az önkénteseknél egy Alzheimer-kórban használt szert, a memantint kezdik alkalmazni alacsony dózisban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.