Közélet

60 milliót spórolnak a gyógyszereken

60 milliót spórolnak a gyógyszereken

2011. február 18., péntek
60 milliót spórolnak a gyógyszereken

Országosan is mintaértékű az a Gyógyszer-közbeszerzési társulás, amelyet a két megyei fenntartású kórház, a szentesi és a makói hozott létre, és amely az intézmények gyógyszer és infúzió beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményeként 60 millió forintot spórol a kórházaknak. A kapcsolódó szerződéseket ma írták alá az intézmények és az 5 gyógyszercég vezetői.

A szentesi és a makói kórház mindenki számára példát mutatott ezzel a kiemelkedően sikeres gyógyszer-közbeszerzéssel – mondta el a szerződéskötés kapcsán

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette, bízik abban, hogy mások is felismerik az ebben rejlő lehetőségeket. Mint mondta, reméli, hogy elsőként a harmadik megyei fenntartású kórház, a deszki szakkórház csatlakozik majd a kedvező feltételrendszert biztosító lehetőséghez. A szentesi Dr. Bugyi István volt súlyponti kórház és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórház-Rendelőintézet tavaly szeptemberben hozta létre a Gyógyszer-közbeszerzési társulást – mondta el

Baráth Lajos

, a két intézmény vezetője. Hozzátette: ezután nyílt közbeszerzési eljárás keretében meghirdették a két intézmény 2 évre vonatkozó gyógyszer- és infúzióbeszerzését 660 millió forint értékben. A beérkezett ajánlatokat február 7-én értékelték. Az eljárás eredményeként a két kórház mintegy 60 millió forintos megtakarítást realizál majd a gyógyszer beszerzések költségeit tekintve. Ezzel olyan mintaértékű példát állítottak más kórházak elé, amely, amellett, hogy megfelel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által elvárt együttműködésnek, jelentős megtakarítást eredményez olyan területen, ami az egészségügyi intézmények költségvetését jelentősen megterhelő költségtételt jelent. A szállítást a szerződéskötést követően március 1-jétől kezdheti meg az 5 érintett cég, az Euromedic Pharma Zrt., a TEVA Magyarország Zrt., a Fresenius-Kabi Kft., a B. Braun Kft. és a Hungaropharma Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.