/

„Álljunk ki a házasság mellett!” + FOTÓK + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Megtelt a Fogadalmi templom a Házasság Hete szegedi rendezvénysorozatának nyitányára, ahol Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke mutatott be ünnepi szentmisét.

A szertartás kezdetén a szeged-csanádi egyházmegye nevében Kondé Lajos pasztorális helynök köszöntőjében a közömbös emberek megszólításáról és a házasság melletti tanúságtétel fontosságáról szólt.
A Házasság Hete keresztény közösségek és gyülekezetek felekezeteken túlmutató összefogásával jött létre. Ezt az országosan immár negyedik alkalommal megrendezett eseményt egy jó ügy melletti „kampányhétnek” nevezte Szuhánszky Gábor, a Magyar Evangéliumi Szövetség főtitkára.

Bíró László püspök beszédében a házasság hete idei jelmondatát – „Veled vagyok egész” – a házastársak közti kapcsolaton kívül az Istennel való egységre is kiterjesztette. „Merjük felvállalni, hogy a szentségi házassággal egy olyan kreatív kisebbség tagjaivá válunk, mely megőrzi és továbbadja a kulturális értékeinket” – fogalmazott. A családreferens püspök hozzátette: a keresztényeknek a láthatatlan isteni bölcsességet kell hirdetniük és a szeretet kultúráját építeniük.

A szentmiséről kivonulva a résztvevők a Dóm téren két egybefonódó karikagyűrűt formáztak mécsesekből. „Állítsuk értékként a házasságot a társadalom elé, mert a csak akkor veszik komolyan, ha mi is kiállunk mellette” – e szavakkal invitálták a szervezők a hét további rendezvényeire a jelenlévőket.

no images were found

no images were found

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: könnyed Pick-siker Orosházán (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Dömpingárak jöhetnek a sertéspiacon