Bulvár

„Biztos úr, baj van?” - rendőrökre támadt egy ittas férfi

„Biztos úr, baj van?” - rendőrökre támadt egy ittas férfi

2011. február 14., hétfő
„Biztos úr, baj van?” - rendőrökre támadt egy ittas férfi

Polgárőrökre, majd a kiérkező és vele szemben intézkedő rendőrökre támadt az a férfi, aki a szombaton megrendezett zsombói farsangon agresszívan kötözködött az ott szórakozókkal – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 28 esztendős román fiatalember már kora este erősen ittas állapotban a vendégeket inzultálta, kötekedett velük, arrogánsan, agresszíven viselkedett, sőt az épület folyosóján többször is ököllel a falba vert, a bejárati ajtót pedig lefejelte. Ezt látva a szolgálatban lévő két polgárőr – hogy a férfi se magában, se pedig másban kárt ne tegyen – megpróbálták őt kísérni az épületből. Ennek során a borgőzös férfi egyszer csak ököllel egyikük felé ütött, akit a vállánál el is talált. A további támadás megakadályozása végett állampolgári segítséggel földre vitték és értesítették a rendőrséget. A férfi a földön fekve továbbra is agresszíven, támadóan viselkedett, amelyet a kiérkező rendőrök felszólítására sem hagyott abba, így az egyenruhások megbilincselték őt. Mivel az ajtólefejelés miatt sérülések voltak rajta, a rendőrök mentőt hívtak, ám a férfi még a mentőkocsiban is végig agresszívan viselkedett, támadólag lépett fel az orvossal szemben, a jármű szélvédőjét ki akarta rúgni. Miután beszállították a klinikára, agressziója még ekkor sem csillapodott. Az intézkedő sándorfalvi körzeti megbízottak mellett segítségként végig jelen volt a két zsombói polgárőr is. Miután az ittas személy vizsgálata megtörtént és a papírokat várták – a férfi a széken ült, kezei hátrabilincselve -, az ittas fiatalember megkérdezte az egyik rendőrt, hogy „biztos úr, baj van?” majd miután nemleges választ kapott, közölte, hogy „majd lesz” és a székről felállva, fejét hátradöntve le akarta fejelni a körzeti megbízottat, aki ezt látva gyorsan hátralépett, de a férfi feje így is a mellkasát érte. Ezt követően az ittas személy egyensúlyát elvesztve elesett. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával feljelentést tett az eljárni illetékes nyomozó ügyészségnél, ezen túlmenően garázdasággal és közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal is gyanúsítható. A férfi tettét időközben megbánta, agresszív magatartásának kiváltó okaként erősen ittas állapotára hivatkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.