Egyetem

Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

2011. január 6., csütörtök
Webrádiós tehetségműhely középiskolásoknak a Jugyun

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány Tehetséggondozói Alkuratóriumának támogatásával ingyenes tehetséggondozó programot indít 11-12. évfolyamos diákok számára Sulirádió néven.

Olyanokat keresünk, akik érdeklődnek az elektronikus újságírás iránt, kedvet éreznek ahhoz, hogy riporterként, műsorvezetőként, szerkesztőként, hangtechnikusként közreműködjenek egy webrádió működtetésében. Rendelkeznek megfelelő kifejező készséggel, fogékonysággal kortársaik problémái iránt, kreatívan tudják ezt kommunikálni. A „Sulirádió” tehetségműhely célja a középiskolás korosztály önkifejezésének segítése. Ehhez kíván technikai és módszertani segítséget nyújtani webrádiós megjelenés biztosításával, a tehetséges diákok képzésével. A tehetségműhely a „gyakorlatban tanítás” elvét követi. A középiskolás diákok együtt dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival a webrádió műsorainak előállításán. Közben előadásokat hallgatnak és gyakorlati képzésen vesznek részt, amelyet az egyetem oktatói és meghívott vendégelőadók tartanak. Témájuk az elektronikus újságírás a 21. században, illetve a technika használata, amelynek segítségével Interneten publikálható műsor készíthető. Az elkészült műsorok a

www.suliradio.hu

portálra kerülnek föl. További információk:

http://www.jgypk.hu/suliradio/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.