Sport

Vízilabda: nyolc szegedi gól a szlovákok ellen

Vízilabda: nyolc szegedi gól a szlovákok ellen

2011. január 30., vasárnap
Vízilabda: nyolc szegedi gól a szlovákok ellen

Lejátszotta első Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a magyar női vízilabda-válogatott szombaton a szlovákiai Zsolnán. Merész András együttesének nem okozott gondot legyőzni a gyerekcipőben járó szlovák női vízilabda legjobbjait, a sikerből az Universitas Szeged együttesének két tagja is kivette részét.

Kiütéses győzelmet könyvelhet el

Merész András

női vízilabda-válogatottja a tegnapi zsolnai Eb-selejtezőt követően. Vízipólós lányaink a házigazda szlovákokat elsöprő fölénnyel, 33-5-re múlták felül. A Taylor&Nash Universitas Szeged két játékosa vett részt a találkozón,

Tóth Ildikó

6, míg az első válogatottságát ünneplő

Dalmády Petra

2 góllal járult hozzá a kötelező sikerhez. "Nagyon örülök, hogy szerepet kaptam a válogatottban, igaz, könnyű ellenfél ellen, de nagyon jó érzés volt egy jó csapat tagjaként a címeres dresszben vízbe szállni" - összegezte élményeit portálunknak az éppen Szegedre tartó Petra, akinek játékára, bízunk benne, a jövőben is számítani fog a szövetségi kapitány. A két szegedi lány mellett egyébként a 15 fős keret minden mezőnyjátékosa betalált a két válogatott történetének első összecsapásán, csak a kapusok,

Gangl Edina

és

Kasó Orsolya

maradtak ki a gólgyártásból. A bő keretbe meghívott, és budapesti edzőtáborban is részt vett válogatott alapemberek közül az Universitas kiválósága,

Drávucz Rita

és a szentesi

Takács Orsolya

nem tartott a csapattal, mivel Merész András úgy ítélte meg, hogy a fiatalokból álló gárdának sem fog gondot okozni az ellenfél. Így lett, amint azt az eredmény is tükrözi, bár az első negyedben még nem látszódott, hogy 28 gólos győzelem készülődik, de a folytatásban megszórták magukat a lányok, negyedenként egy tízest akasztva a szlovák kapuba. A magyar női vízilabda-válogatott következő Eb-selejtezőjére március 26-án kerül sor, ekkor Franciaország lesz az ellenfél. Addig is van miért szurkolni, hiszen rövidesen folytatódik a bajnokság középszakasza.

Női vízilabda Európa-bajnoki selejtező, A csoport, 1. forduló:

Szlovákia - Magyarország 5-33 (1-3, 2-10, 1-10, 1-10)

A magyar gólszerzők:

Tóth I., Keszthelyi, Antal 6-6, Somhegyi 3, Poszkoli, Dalmády P., Csabai, Illés, Kövesdi 2-2, Czigány, Kövér Kis 1-1. Merész András:

"Elvárásomnak megfelelően, igazán profin álltak hozzá a meccshez a lányok, akik megtisztelték magát az EB selejtezőt, valamint az ellenfelet is azzal, hogy az elsőtől, az utolsó másodpercig teljes erőbedobással küzdöttek. Elégedett voltam a koncentrációval is. Legfeljebb a kapott gólok számát sokallom kicsit."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.