Sport

Universitas Szeged: vizsgák, edzések, válogatott

Universitas Szeged: vizsgák, edzések, válogatott

2011. január 24., hétfő
Universitas Szeged: vizsgák, edzések, válogatott

Remek őszi szereplés után február 9-én vág neki a folytatásnak a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapata az ob I középszakaszában. Addig is zajlanak az edzések, edzőmérkőzések és persze a vizsgák.

Sikeres őszön van túl az Universitas Szeged női vízilabdacsapata.

Godova Gábor

tanítványai jól szerepelnek az országos megmérettetéseken: a bajnokságban 4. helyen zárták az alapszakaszt és megkezdték középszakaszbeli szereplésüket, a kupán pedig csak nagy csatában maradtak alul a Szentes elleni döntőben, ezüstérmet szerezve. "Jól vannak a lányok, mindenki egészséges" - válaszolt a SZEGEDma.hu kérdésére

Varga Árpád

, a csapat technikai vezetője. "Folyamatosak az edzések, naponta kettő, nagyrészt mindenki részt is tud venni rajtuk, kivéve akinek vizsgája van" - tette hozzá. Való igaz, a keretből tizenketten van, hogy ki kell hagyjanak egy-egy edzést, mivel a főiskolán vagy az egyetemen akad éppen dolguk vizsgáik miatt. "A keret 90%-a mindig részt tud venni a foglalkozásokon, így a felkészülés nem szenved csorbát a február eleji folytatásra. Természetesen edzőmérkőzéseket is igyekszünk játszani, legutóbb például a szentesiek, akikkel egyébként is kiváló kapcsolatokat ápolunk, kértek meg minket egy kis óra nélküli gyakorlásra, hogy készülhessenek a LEN-kupabeli szereplésre. Természetesen segítségükre voltunk" - mondta a technikai vezető. Nem csak a Szentessel játszanak edzőmeccset Dalmády Petráék. Mint Varga Árpádtól megtudtuk az egri nők is szeretnének a felkészülés jegyében Szegedre jönni, míg az Universitas pedig a BVSC-vel tárgyal egy Szőnyi úti pólózás kapcsán. Emellett a Godova-lányok segítségére van a helyi utánpótlás is, rendszeresek a gyakorlások a Szegedi Vízipóló Suli fiú gyermekcsapatával. A bajnoki folytatásra való felkészülés mellett zajlik a női vízilabda Eb selejtezőire való felkészülés is, hiszen január 29-én Szlovákia ellen szállnak vízbe a válogatott tagjai. Ennek jegyében január 21-től Budapesten edzőtáborozik a csapat, a keretben három szegedivel -

Drávucz Ritával, Tóth Ildikóval

és

Dalmády Petrával

. A középszakasz tehát február 9-én folytatódik a harmadik fordulóval. Drávucz Ritáék ekkor Dunaújvárosba utaznak egy cseppet sem könnyű mérkőzésre a helyi főiskola lányai ellen. Jelenleg a szegedi vízipólós hölgyek az 5. helyen állnak két forduló után, egy a Szentes elleni legutóbb hazai medencében játszott döntetlennel és egy az egriektől elszenvedett idegenbeli vereséggel. De messze még a középszakasz vége, van idő javítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.