Sport

Több tucat Fradi-szurkoló jött Szegedre hiába - megszólal a főszervező

Több tucat Fradi-szurkoló jött Szegedre hiába - megszólal a főszervező

2011. január 17., hétfő
Több tucat Fradi-szurkoló jött Szegedre hiába - megszólal a főszervező
A Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság szegedi fordulóján nemcsak a pályán pattogó labda tartogatott izgalmakat, hanem a csarnok bejárata előtti tér is, ahol több tucatnyi szurkolót nem engedtek be az eseményre, miközben érvényes belépőiket lobogtatták. Hosszú percekig kiabálásoktól volt hangos az előtér, kukák borultak, biciklik dőltek. De szerencsére komolyabb incidens nem történt. „Egy Fradi-szurkolói busz érkezett közel másfél órával a gála kezdete után, s az ultrák nem voltak olyan állapotban, hogy a biztonságiak a kulturált szórakozás veszélyeztetése nélkül beengedhették volna őket, ezért maradtak ők kint” – mondta el portálunknak Erdős László, a Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó-bajnokság főszervezője. „Természetesen a megváltott jegyek árát visszatérítették többeknél a helyszínen, akiknek ott nem sikerült, azoknak erről később gondoskodik majd a szervezőgárda. Ahogy azt az mlsz.hu-n egy közleményben már leszögeztük, az mlsz@mlsz.hu e-mail címen majd minden jogos igényt orvosolunk. Ennek módjáról és mértékéről haladéktalanul tájékoztatást kapnak az érintettek.” A főszervező elmondta, hogy a biztonságiak idővel kiszűrték azokat, akik olyan állapotban voltak, hogy nem veszélyeztették a rendezvény biztonságát, őket – mintegy 30-40 főt – később beengedték. „A csarnok üzemeltetőjével 2300 fő befogadására szerződtünk, egy szektort a résztvevő csapatoknak tartottunk fenn. Mikor az FTC szurkolói busza beérkezett, közel 2200 fő töltötte meg a lelátót” – mondta el a főszervező arra felvetésre, hogy voltak olyan hangok, miszerint telt ház miatt nem tudták beengedni az érvényes jeggyel érkező Fradi-szurkolókat. A szervező elmondása szerint tehát a probléma forrása nem az volt, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, hanem a biztonság miatt döntöttek úgy a felelős szakemberek, hogy másfél, két órával az esemény kezdete után érkezők többsége nem volt olyan állapotban, hogy beengedjék a rendezvényre. Erdős László szerint ez a helyzet előfordult a nyíregyházi fordulónál is, ahol több hazai és diósgyőri szurkolónak kellett a csarnokon kívül maradna. Kérdésünkre válaszolva a főszervező elmondta azt is, hogy nem tartja életszerűnek, hogy szegediek is kinn rekedtek volna, hiszen a csapatuk már lejátszotta meccseit, mire az incidens megtörtént, de természetesen, ha volt ilyen eset, akkor a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetségnél lehet jelentkezni, és őket is kárpótolják majd.

A Vasas vízilabdázóit üvegekkel dobálták

Balhé nélkül, persze, nem lehetett megúszni. A Vasas, csarnokkal szomszédos uszodába bajnoki vízilabda-mérkőzésre érkező pólósait a kinn rekedt ferencvárosi szurkolók - a beszámolók szerint - üvegekkel dobálták meg. Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője eszközölte ki a szervezőknél, hogy a vendégek a hátsó bejáraton keresztül jussanak be az uszodába. Hozzájuk hasonlóan Kemény Dénes vízilabda szövetségi kapitány is csak így tudott bejutni. "Szerencsétlenül jött ki, hogy pont akkor szálltunk le a buszról, amikor a már korábban is randalírozó részeg szurkolók megérkeztek a szomszédos kispályás labdarúgótornára" - számolt be a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely csapata honlapjának szegedi "élményeiről". "Hiába kísérték őket kommandósok, amint meglátták a Vasas-címert a melegítőnkön, mindenféle tárgyakat dobáltak felénk tizenöt-húsz méterről. Ez veszélyeztette a közelben álló autókat és a mi testi épségünket is, de végül mindenki megúszta és már csak a meccsre koncentráltunk" - tette hozzá az angyalföldiek kiválósága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.