Közélet

Víz alatt fél Csongrád megye + VIDEÓ

Víz alatt fél Csongrád megye + VIDEÓ

2011. január 10., hétfő
Víz alatt fél Csongrád megye + VIDEÓ

Csongrád megye hatvan településéből harmincötön van érvényben helyi vízkár-elhárítási készültség. Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense a Telin TV-ben úgy nyilatkozott, a munka dandárját az önkormányzatok végzik a saját településükön belül a lakosság bevonásával.

Az igazgatóság a tervezés, szervezés és koordináció területén nyújt segítséget, eddig közel 30 ezer homokzsákot osztottak ki az érintett 35 településen, és már 16 szivattyú dolgozik a megyében. A sajtóreferens azt is elmondta, külön nehézséget jelent a védekezésben, hogy amellett, hogy az ország legmélyebb pontján fekszik a megye, a rendkívüli mennyiségű csapadékkal is meg kell küzdeniük. A talaj ugyanakkor már telített, a télben támadt hirtelen tavasz ellenére már újabb csapadékot is jósolnak a meteorológusok. Csanytelek, Csanádpalota, Domaszék - talán ezek a leginkább veszélyben lévő települések, de mellettük a fél megye víz alatt áll - közölte

Tátrai János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.