Közélet

Szerdától ismét villamos jár a 3-as vonalán

Szerdától ismét villamos jár a 3-as vonalán

2011. január 17., hétfő
Szerdától ismét villamos jár a 3-as vonalán

Január 19-én szerdán ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. A Vadaspark és a Kereskedő köz megálló között átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület.

Szerdán üzemkezdettől ismét menetrend szerint közlekedik a 3-as villamos a Vadaspark végállomásig. Az utasokat főként Tatra típusú járművek szállítják. A Vadasparktól a Fonógyári út felé tovább - csatlakozással a villamosjáratokhoz - átmenetileg 3F jelzésű villamospótló autóbuszok viszik az utasokat. A villamospótló járatok mindkét irányban a Kereskedő köz végállomás-Fonógyári út-Bajai út-Kálvária sugárút-Vásárhelyi Pál utca-Bakay Nándor utca végállomás érintésével közlekednek. A 3-as villamos felújított vonala január végéig munkaterület, a kivitelező az utolsó simításokat végzi. 2010. december 28-án sikeres volt a próbajárat a 3-as villamosvonalon, ezután elkezdődött a hivatalos műszaki átadás-átvétel egy hónapos folyamata. A vonalon jelenleg helyszínbejárások zajlanak, január 17-én hétfőn és 18-án kedden az üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. járművezetői részesülnek vonalismereti oktatásban. A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkáit az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserélt 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektetett. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épült. Megújult a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cseréltek - tájékoztat a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleménye. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.