Közélet

Sötét január 5. a médiatörvény ellen

Sötét január 5. a médiatörvény ellen

2011. január 2., vasárnap
Sötét január 5. a médiatörvény ellen

Tiltakozásra szólítja fel az internetes közösség tagjait hackerek és internetes jogvédők egy csoportja. Honlapjukon közzétett hirdetésükben arra kérik az internetezőket, hogy január 5-én sötétítsék el képernyőiket a magyar médiatörvény elleni tiltakozásképp - írja az Index.

Elsötétülhetnek a weboldalak a Magyarországon bevezetett új médiatörvény elleni tiltakozásképpen január ötödikén és hatodikán. A tiltakozás ötlete a berlini 27c3 kongresszuson indult el, az ott jelenlévő szervezetek közül sokan már akkor jelezték részvételi szándékukat az akcióban. "Minden magyarországi és határokon túli állampolgárt arra kérünk, hogy reagáljanak az internet elleni támadásra. Ha Franciaország és Olaszország után a magyar kormány is kinyitja az internetes cenzúra szelencéjét, az egész Európai Uniónak oka lesz a félelemre" – nyilatkozott a

blackout4hungary

kezdeményezés szóvivője,

Kovács Vince

. "A Magyarországon bevezetett új médiatörvény egy erős, kormánypárti felügyelet alatt álló, cenzúrát gyakorló hatóságot hozott létre, mely jelentősen fenyegeti a szólásszabadság, az internet, és az újságírás egészének jövőjét" - írja az oldal. (Forrás:

Index

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.