Kultúra

Sikeresen szerepelt Egyiptomban a Szegedi Kortárs Balett

Sikeresen szerepelt Egyiptomban a Szegedi Kortárs Balett

2011. január 20., csütörtök
Sikeresen szerepelt Egyiptomban a Szegedi Kortárs Balett

Zajos sikerrel öregbítette városa hírnevét a Szegedi Kortárs Balett: a táncművészek elsők között képviselték hazánkat külföldön, mint az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország kulturális értékeinek hírnökei.

A társulat a Kairói Operaház és a Kairói Magyar Kulturális Tanácsosi Hivatal közös meghívására utazott a tengeren túlra, ahol a fővárost követően Alexandriában is eltáncolták legnépszerűbb, Carmina Burana című, és legújabb, Testek filozófiája elnevezésű darabjukat.

Juronics Tamás

koreográfiái a szegedi táncművészek előadásában lenyűgözték a nemzetközi nézősereget, akik között többek közt ott ült az egyiptomi magyar nagykövet és felesége, valamint a vendéglátó Tanácsosi Hivatal igazgatója,

Zimonyi István

, aki példátlan sikerként értékelte a Szegedi Kortárs Balett fellépését. Az út során az együttes ellátogatott a gízai piramisokhoz, Szakkarába, megtekintették az Egyiptomi Múzeumot és részt vettek egy különleges szufi esten, ahol a kerengő dervisek táncát élvezhették. A turnét kitüntetett figyelemmel kísérte az egyiptomi sajtó, a hónap legfontosabb kulturális eseményeként számon tartva a Szegedi Kortárs Balett kint tartózkodását.

Pataki András

igazgató arról tájékoztatott, hogy társulata január 25-én Budapesten a Nemzeti Táncszínházban mutatja be Testek filozófiája című új előadását, majd a világhírű koreográfussal,

Roberto Galvannal

fog dolgozni, aki a napokban érkezik, hogy itt fejezze be harminc éves koreográfiai pályafutását, a Liszt-évad alkalmából, a nemzetközi hírű zeneszerző Dante szimfóniájára készült alkotásával. Eközben Juronics Tamás művészeti vezető is újból bevonul a balett-terembe, ő argentin kollégájával párhuzamosan a Háry János próbáit kezdi, melyben a Szegedi Kortárs Balett táncosai is közreműködnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.