Bulvár

Síelni a Circus Maximusban

Síelni a Circus Maximusban

2011. január 9., vasárnap
Síelni a Circus Maximusban

A római Forma-1-es futam 2012-es megvalósításának érdekében a projekt atyja, Maurizio Flammini hóval borítaná be a Circus Maximus ókori kocsiverseny-pályáját.

Az olasz sajtó által "sokkoló ötletnek" nevezett javaslatával

Flammini

el akarja érni, hogy az olasz nagydíj a közeljövőben Monzából Rómába költözzön. A futamot népszerűsítő kampánysorozatnak a Circus Maximusban rendezendő síverseny csak az egyik attrakciója. Pedig a római Colosseum körüli utcai autóverseny korábban már önmagában is heves tiltakozásokat váltott ki. A római városháza nemrég viszont igent mondott az ókori műemlékek között száguldó versenyautókra, így nem kizárt a Circus Maximusban tervezett sífutó világbajnokság sem. A több mint kétezer éves kocsiverseny-pálya az utóbbi évtizedekben kizárólag szakszervezeti tömegtüntetések és popkoncertek helyszíne volt, de 2006-ban itt ünnepelték az olasz labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelmét, és tavaly júliusban strandfocibajnokságot rendeztek a közel 600 méter hosszú pályán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.