Sport

Röplabda: győzött, de kiesett a kupából a HPQ

Röplabda: győzött, de kiesett a kupából a HPQ

2011. január 26., szerda
Röplabda: győzött, de kiesett a kupából a HPQ

Bár 3-0-ra nyert a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata a magyar kupa negyedöntőjének szegedi visszavágóján, azonban nem sikerült 61 pont alatt tartania az NB I-es ellenfelet, így a Szolnok jutott tovább.

Mind a három szett nagyon szoros játékot hozott, az elsőben egyik csapat sem vezetett kettőnél több ponttal, végül Tormáék bírták jobban idegekkel, s némi ráadást követően 27-25-tel hozták a játékrészt (1-0). A folytatásban 6-2-nél néggyel is vezetett

Mészáros Péter

együttese, de feljöttek a szolnokiak és fej-fej mellett haladva szerezte a pontokat mindkét csapat, de a vége ismét a szegedieké volt (2-0). A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan alakult, azzal a különbséggel, hogy 9-12-nél a vendégek vittek hárommal, de visszavette a kezdeményezést a hazai csapat, s a végén, jobban koncentrálva, 22-23-nál fordítani és nyerni tudott (3-0). A továbbjutáshoz a szettvesztéstől mentes győzelmen kívül azonban arra is szükség lett volna, hogy a vendégek ne tudjanak játékonként húsznál több pontot szerezni (a HPQ Szolnokon 61 pontot ütött), ez azonban a szoros eredmény miatt nem sikerült, a vendégek összesen 71 pontot ütöttek, így az összesítésben ők a negyeddöntősök.

Férfi röplabda magyar kupa negyeddöntő:

HPQ Szeged - Szolnok 3-0 (27-25, 25-23, 25-23)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Vári P., Hóbor B.

HPQ-Szeged:

Torma, Bitó, Petheő, Bondor, Babanyecz, Posztós.

Csere:

Filius (lib), Strezeneczki, Csíkos, Csányi R.

Vezetőedző:

Mészáros Péter.

Szolnok:

Tóth G., Rása A., Rása G., Kovács S., Csépke G.

Csere:

Gulyás F. (lib.), Bede, Bodonyi, Tóth I., Tarjányi T., Szőllősi.

Vezetőedző:

Juhász György. Mészáros Péter:

"Le a kalappal a játékosok előtt, mindent megpróbáltunk. Kár, hogy vannak olyanok, akiket nem érdekel a szegedi röplabda..."

Juhász György:

"Gratulálok mind a két csapatnak. Nagyon jó, és színvonalas mérkőzés volt. A győzelmet jobban akaró csapat nyerte meg. Gratulálok a Szegednek!"

Továbbjutott a Szolnok 3-3-mal, több szerzett ponttal (71–61).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.