Közélet

Rendkívüli ülést tartott a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság

Rendkívüli ülést tartott a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság

2011. január 5., szerda
Rendkívüli ülést tartott a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság

Felkészültek a szakemberek a várhatóan súlyosbodó helyzetre

A kialakult ár- és belvízi helyzetre való tekintettel összehívta a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli ülését a testület elnöke, Magyar Anna. A tegnapi ülésen Kozák Péter, az Atikövizig igazgatója és Huszár Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője tartott tájékoztatót a kialakult belvíz-helyzetről, a megtett intézkedésekről és a szakmai felkészülésről. Az elnök levélben kéri Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos segítségét.

Csongrád megye 60 településéből 32 védekezik a kialakult belvízhelyzet miatt. 2 településen harmadfokú, 15-15 helységben pedig első- és másodfokú készültségi szintet kellett elrendelni. Csongrád megyében 62.500 ha terület van víz alatt, ennek több, mint a fele vetés- és szántóterület. A Tisza áradása miatt a folyó Csongrád megyei szakaszán az algyői hídtól a szerb határig első-, a többi szakaszon másodfokú védekezési szint van érvényben. A rendkívüli ülésen jelen voltak a megyei védelmi bizottság kijelölt tagjai és a Helyi Védelmi Bizottságok elnökei, azaz a polgármesterek, vagy képviselőik. Részt vettek az ülésen

Ádók János

és

Vízhányó Ferenc

közgyűlési alelnökök,

Kovalcsik Andrea

megyei főjegyző,

Kozák Péter

, az Atikövizig igazgatója,

Huszár Tibor

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint

Szakáll Sándor,

a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága igazgatója és

Lukács János

megyei rendőrfőkapitány. Az eseményen amellett, hogy

Kozák Péter

, Huszár Tibor és Szakáll Sándor tájékoztatta a résztvevőket a jelenlegi ár- és belvízi helyzetről, elmondták, hogy az időjárási előjelzések szerint a későbbiekben várhatóan nehezednek a körülmények, és hogy felkészültek a további védekezésre. Elhangzott: jelen pillanatban minden eszköz- és pénzforrás rendelkezésre áll a védekezéshez; az elsődleges feladat a lakott területek, települések védelme. Az ülésen Magyar Anna elnök megköszönte a védekezésben résztvevők munkáját, és bejelentette, hogy levélben tájékoztatja

Bakondi György

katasztrófavédelmi kormánybiztost a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli ülésén elhangzottakról, és kéri, hogy fordítson kiemelt figyelmet és mindenben nyújtson segítséget Csongrád megyének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.