Közélet

Országjárásra indul az államfő

Országjárásra indul az államfő

2011. január 26., szerda
Országjárásra indul az államfő

Országjárásra indul csütörtökön az államfő; Schmitt Pál körútja során minden megyébe ellátogat majd. A köztársasági elnök elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tesz látogatást, ahol egyebek közt Felsőzsolcán megtekinti az új árvízvédelmi gát építési munkálatait.

A köztársasági elnök utazásának célja, hogy közvetlenül találkozhasson az emberekkel - mondta

Kiss Norbert

, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Hozzátette: az államfő minden hónapban ellátogat majd egy megyébe; a látogatások pedig mindig egy-egy meghatározott téma köré szerveződnek. Az első látogatás központi témája a munkahelyteremtés és az oktatás lesz. A hivatalvezető elmondta: elsőként az államfő abba a megyébe megy, melyet igen súlyosan érintett az árvíz.

Schmitt Pál

csütörtökön délután ellátogat Felsőzsolcára, ahol

Bakondi György

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője,

Rácz Miklós

, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, valamint a helyi polgármester ad tájékoztatást az új árvízvédelmi gát építési munkálatairól - tette hozzá. Kiss Norbert kiemelte: az államfő Miskolcra érkezve először a megyei közgyűlésen vesz részt. A hivatalvezető hangsúlyozta: a köztársasági elnök minden megyében elmegy majd a közgyűlésre, és ott minden frakció képviselője lehetőséget kap arra, hogy közvetlenül beszélhessen vele. Az út témája lesz az oktatás is, ezért Schmitt Pál a miskolci Földes Ferenc gimnáziumban részt vesz egy "rendhagyó" osztályfőnöki órán, ahol a diákok kérdezhetik az elnököt. Ezután, a munkahelyteremtés fontosságára felhívva a figyelmet az államfő először egy kisvállalkozó üzemébe látogat, majd felkeresi a több ezer embernek munkát adó Bosch cégcsoport miskolci üzemét - sorolta a hivatalvezető. Kiss Norbert úgy fogalmazott: az államfőnek hivatalba lépésekor az volt a vállalása, hogy a világ bármely pontján élő magyarok helyi problémáival megismerkedjen. Mint mondta, a Borsod megyei út során valószínűleg előtérbe kerül még a helyi romakérdés is. Schmitt Pált útjaira elkíséri felesége,

Makray Katalin

is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.