Közélet

Orbán Viktor a Parlamentben köszöntötte a diákolimpikonokat és tanáraikat

Orbán Viktor a Parlamentben köszöntötte a diákolimpikonokat és tanáraikat

2011. január 14., péntek
Orbán Viktor a Parlamentben köszöntötte a diákolimpikonokat és tanáraikat

A megújuló Magyarország legfőbb reménységeinek nevezte az ifjú tehetségeket Orbán Viktor, amikor csütörtökön a Parlamentben köszöntötte a 2010. évi nemzetközi diákolimpiák legjobb magyar versenyzőit és felkészítő tanáraikat.

A jelenleg az oktatásról zajló nemzeti, szakmai konzultáció célja, hogy olyan oktatási rendszert hozzanak létre, amellyel meg tudják őrizni a fiatal tehetségeket hosszú távon is Magyarország számára - mondta a miniszterelnök, aki kiemelte: 2011 a megújulás éve, "az egész életünket átszervezzük". Mint kifejtette, azért folyik nagy átszervezés Magyarországon, hogy olyan világ jöjjön létre - szemben a maival -, ahol teljesítményt, a munkát, a sikert elismerik. Magyarország sikeressé válásának, megújításának legfőbb reménységei a sikeres magyar fiatalok, és tehetségek, akik tudják, mit jelent vállalkozni egy nagy feladatra, és ismerik a tanulással, munkával, szorgalommal kiérdemelt siker ízét - fogalmazott

Orbán Viktor

. Hozzátette: az ő és a parlamenti képviselők munkájának az egyik legfontosabb része éppen az, hogy olyan világot építsenek Magyarországon, hogy a felnövekvő nemzedékeknek ne kelljen azzal a dilemmával szembesülniük, kínál-e számukra a hazájuk elég lehetőséget. Ha minden jól megy, a mostani díjazottak már egy megújulásra készülő, talpra álló és növekvő önbizalmú országban kezdik meg felnőtt éveiket, s reményei szerint mire a nagy kérdéssel szembe találják magukat, érdemes-e az életüket tartósan vagy véglegesen itthon berendezni, már sokkal könnyebben megadják a választ, mint az ő nemzedéke - emelte ki. "Remélem, hogy Magyarország meggyőző és pozitív választ ad erre a kérdésre" - mondta Orbán Viktor. Mindannyian azt szeretnénk, ha olyan országot teremthetnénk, hogy a magyar tehetségeknek eszük ágába se legyen végleg elhagyni Magyarországot. Ehhez az kell, hogy olyanná alakítsák Magyarországot, amely a munkát, a valódi teljesítményt tekinti elsődleges értékmérőnek, a helyezkedést, az ügyeskedést, a spekulációt pedig elutasítja - fejtette ki a kormányfő, aki szerint olyan országot kell építeni, amely képes honorálni a tudást, a szorgalmat, és az értékteremtő teljesítményeket. A kormányfő köszönetét és elismerését fejezte ki Magyarország minden polgára és a kormány nevében a diákokat felkészítő tanároknak, és azt mondta, hogy reméli, a diákok mostani sikere nem szalmaláng, hanem a mostani eredmények újabb sikerre sarkallja őket.

Réthelyi Miklós

nemzeti erőforrás miniszter köszöntőjében azt mondta, hogy az ifjúság sokszor érez honvágyat, az ismeretlen, a nagyvilág felé vágyik. A végtelen lehet a tudás is, amit ugyanúgy megmérünk, mint a horizontot. A 2010-es diákolimpiákon kiderült, a végtelent is meg tudjuk mérni - fogalmazott a miniszter, aki szintén köszönetét fejezte ki a diákokat felkészítő tanároknak. Az ünnepségen a miniszterelnök elismerő oklevelek átadása mellett az érmes olimpikonokat egyéves ösztöndíjban, a csapatok vezetőit egyszeri pénzjutalomban részesítette. A sajtó képviselőinek kiosztott háttéranyag szerint az ifjú tehetségek elért eredményei alapján a 2010-es év az eddigi egyik legsikeresebb évnek tekinthető. A tanulók a különböző diákolimpiákról összesen 24 éremmel tértek haza, és ebből 7 volt aranyérem. Az ünnepségen részt vett

Hoffmann Rózsa

oktatási államtitkár is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.