Egyház

Nemzeti imanap Árpád-házi Szent Margit ünnepén

Nemzeti imanap Árpád-házi Szent Margit ünnepén

2011. január 18., kedd
Nemzeti imanap Árpád-házi Szent Margit ünnepén

A Pázmaneum Társulás felhívja a felvidéki magyar katolikus plébániákat és imaközösségeket, hogy csatlakozzanak a január 18-ára meghirdetett Nemzeti Imanaphoz. Árpád-házi Szent Margit ünnepén engesztelésre hívnak fel a Felvidék különböző magyarlakta egyházközségeiben.

Az imaszándékhoz csatlakozó egyházközségeknek, imacsoportoknak jelezniük kell, hogy hol tartanak engesztelő szentmisét vagy imaórát a Nemzeti Imanapon. A csatlakozók névsorát és az engesztelő Imanapról beküldött beszámolókat a szervezők honlapja folyamatosan közli - áll a felvidéki magyar katolikus szervezet felhívásában, amelyet a Felvidék Ma hírportál is közre ad. "Mi, akik kezdeményeztük a Nemzeti Imanap megtartását, úgy gondoljuk, hazánknak is nagy szüksége van arra, hogy legyenek emberek, akik odaállnak az Úr elé a népért. Nagy példánk ebben Árpád-házi Szent Margit, akinek áldozatos élete és buzgó imádsága sokban hozzájárult ahhoz, hogy a tatárjárás idején szétdúlt királyság vezetői kiengesztelődtek egymással, népe visszatért falvaiba és az ország újjáépült romjaiból" - olvasható többek között a szervezők felhívásában. A Nemzeti Imanapra kiadott imádságok és bővebb információk megtalálhatóak a

www.zarandok.hu

, illetve a Szeretet földje honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.