Írjon nekünk

Sport

NB I-esek ellen hangol és NB II-re tör a KITE-Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Jelenetős erősítésekre készül az NB III-as KITE-Szeged, mely az idei esztendőre szóló önkormányzati támogatásának átütemezésével már a tavaszi szezonban bajnokesélyes, a feljutást célul kitűző csapatot alakítana ki. Major László gárdájának felkészülése a szegedi nézők számára is csemegének számító teremtornával indul a jövő héten, a kék-fekete-zöldek NB I-es együttesekkel mérkőznek ugyanis meg a sportcsarnokban. Bakai Csaba ügyvezetővel az első munkanapon beszélgettünk.

– A januárban megrendezendő Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság egyik selejtezőtornájának január 15-én Szeged adhat otthont, ráadásul öt NB I-es csapat mellett az NB III-as KITE-Szeged részvételével. Hogyan sikerült megszerezni a rangos viadalt egy olyan városnak, melynek jelenleg sajnos nincs együttese az első két vonalban?
– Ez is azt bizonyítja, hogy a KITE-Szeged működése, indítása és őszi szereplése a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) részéről is komoly figyelmet érdemelt. Amikor felmerült annak lehetősége, hogy a teremlabdarúgó-bajnokságot vidéki városokban rendezik meg, mint az MLSZ amatőr bizottságának alelnöke indítványoztam, Szeged is kerülhessen a rendezők közé. Rövid időn belül pozitív döntés született, s abban is bízom, hogy városunk a továbbiakban évről évre az egyik házigazdája lehet ennek a nagyszerű sorozatnak.

– Január 15-én a KITE-Szeged mellett a Ferencvárost, a Kecskemétet, a Szolnokot, a Vasast és a Pápát láthatjuk az újszegedi sportcsarnokban. Igazi csemege ez a helyi drukkereknek, akik remélhetőleg szép számban látogatnak majd ki az eseményre…
– Azért is vágtunk bele a szervezésbe, hogy a téli időszakban igazi desszertet kínáljunk a szegedi futballbarátoknak. Kiváló, közönségvonzó NB I-es csapatok vesznek részt ezen a műfüves tornán. Ezekben az élvonalbeli gárdákban számos olyan meghatározó labdarúgó szerepel, aki – ígérhetem – megoldásaival, trükkjeivel, góljaival elkápráztatja majd a nézőket. Lesznek látványos kísérőprogramok is, tehát az egész család jól szórakozhat majd ezen a délutánon, estén. A selejtezőtornára – melyről a Magyar Televízió 2-es csatornája 90 perces összefoglalóval jelentkezik – 1500 forint lesz a belépőjegy. A rendezvényt az MLSZ mellett a CSLSZ szervezi, s természetesen még várjuk szponzorok jelentkezését, akiket mind a meccseken, mind a csarnokban, mind a médiában méltó módon meg tudunk jeleníteni.

– Alighogy megkezdődik a tavaszi felkészülés, máris mély vízbe dobják csapatukat, a KITE-Szegedet, mely a Vasas és a Pápa ellen meccsel (illetve ha bravúrral megnyerné csoportját, a másik trió elsőjével döntőzhetne). Milyen elvárást fogalmaz meg a vezetés a kék-fekete-zöldekkel szemben?
– Valóban egy-két nappal a torna előtt találkoznak csak a srácok, akkor indul a munka. Egész biztosan előtérbe helyezzük majd azok szereplését, akik otthonosabban mozognak kispályán. Amellett, hogy NB I-es csapatokat hozunk Szegedre, célunk, hogy megmutassuk magunkat a városnak és az egész országnak. Láttam már együttesünket kispályás tornán, jó ellenfelekkel szemben, ezért is bízom benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt az élvonalbeli riválisokkal. Különösen így lesz ez, ha pályára léphetnek már új igazolásaink is. Folyamatosan egyeztetünk kiszemeltjeinkkel, nem titok, hogy legalább hat-hét új futballistát kívánunk szerződtetni: elsősorban NB II-es szintű labdarúgókat, de ha minden jól alakul, egy-két NB I-es is érkezhet. Lesznek az újak között külföldiek, illetve szegedi kötődésűek is, ami külön öröm, hiszen végre visszatérhetnek, s itthon találhatják meg számításukat. Neveket egyelőre még nem árulhatok el, ám hamarosan konkrétumokkal is szolgálhatok.

Lesznek távozók is, vagy nagyon bő kerettel vágnak neki a tavasznak?

– Úgy fogalmaznék egyelőre, hogy igen komoly változások várhatóak a keretben. Játékosaink egy része NB III-es szintű, de az előrelépéshez NB II-es futballistákra is szükség van. Azokról sem szeretnénk viszont lemondani, akik most nem kerülhetnek oda a tűzhöz. Keressük a helyüket a közelben, hiszen úgy gondoljuk, jót tesz a fejlődésnek, ha játéklehetőséget kapnak. Ha megerősödnek, akár már nyáron visszavárjuk őket.

– Nem titok: a KITE-Szegednél nagy terveket szövögetnek a tavaszra. A nyáron alakult csapat osztályt akar váltani, ennek jegyében kérték önkormányzati támogatásuk módosítását is. Karácsony előtt úgy döntött a városi közgyűlés, hogy a 2011-re járó 15 millió forintot az első hat hónapban kiutalják önöknek…
– Igen, az evés közben megjött az étvágyunk! Amikor nyáron új csapatként nekivágtunk az NB III-as bajnokságnak, abban állapodtunk meg az önkormányzattal, hogy az első év a tanulásé lesz, majd a következőben célozzuk meg az NB II-t. Most, az őszi szereplés tükrében viszont úgy ítéli meg a vezetés, hogy a tervezett igazolásokkal együtt már ebben a szezonban alkalmasak lehetünk a feljutásra. Huszonegy pontot gyűjtöttünk, a hetedik helyen állunk, hét pontra vagyunk a listavezető Csepeltől, hatra a második Újbudától, én ezt nem tartom ijesztő hátránynak. Már ismerünk minden ellenfelet, az erősségeiket, a gyengéiket; senkitől sem kell tartanunk. Elsősorban a középpályánkat és a csatársorunkat szeretnénk megerősíteni meghatározó labdarúgókkal, s minőségibb felkészülést is biztosítanánk a csapatnak, ami több költséget terhel ránk. Nem tagadom, kockázatot is rejt magában, hogy az első félévben lehívjuk az önkormányzati támogatást, de a második félévvel sem lesz gond, hiszen a Grosics Gyula Labdarúgó-akadémia és szponzorok segítségével biztosítható lesz a teljes éves költségvetésünk.
Azért kértük decemberben az önkormányzat támogatását, hogy legyen a kezünkben alap az új játékosokkal való tárgyalásokban, ezt a segítséget megkaptuk, és nagyon köszönjük! Meg kellett ezt lépnünk, hogy hitelesen tudjunk igazolni. Most már lassan az aláírások követik a szóbeli megállapodásokat. Egyértelmű, hogy felkavartuk az állóvizet, hatalmas az érdeklődés a gárda iránt, valóságos játékosdömping van most nálunk.

– A nyáron nem sok idő állt rendelkezésre a rajtot megelőzően, hogy összeálljon, kialakuljon a csapat, sokan ennek is tulajdonították, hogy az utolsó fordulókra kicsit elfogyott az erő, a lendület. Említette, most minőségibb felkészülésre lesz lehetőség. Mit lehet már tudni a január-februári programról?
– A január 15-i teremtorna előtt kispályás edzéseket tartunk, majd 20-án Gyulára utazunk, a Grosics-akadémia központjába. Ott főtulajdonosunk, Kiss-Rigó László püspök úr engedélyével az új fedett műfüves pályát teszteljük, illetve ötnapos edzőtáborra van lehetőségünk, s feltehetőleg mérkőzést is vívunk az akadémia U19-es gárdájával. Ezt követően tíz edzőmérkőzés vár a srácokra: a fele NB II-es, a másik része NB III-as és megyei I-es alakulatok ellen, kedd-szombati rendben. A hazai találkozókat a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján játsszuk le. Itt kaptunk edzéslehetőséget is a város által biztosított időpontban, este, villanyfénynél, ami egyelőre megfelelő, de keressük a végső megoldást.
Bizakodó vagyok a tavaszt illetően, ha összejönnek igazolási terveink, harcban leszünk a bajnoki címért. Első meccsünkre Vásárhelyen kerül sor, ami rögtön vízválasztó lehet, hiszen a hazai veretlenség megőrzése mellett idegenben is több mérkőzést kell majd hoznunk, hogy legyen esélyünk az osztályváltásra. Természetesen szurkolunk a többi megyei gárdának is, szeretnénk, hogy a Tisza Volán SC Szeged és a Hódmezővásárhelyi FC is minél jobb eredményt érjen el, s kívánjuk, minél több szurkoló látogasson ki tavasszal a nagypályás mérkőzésekre is!

Sport

Sporthétfő: bravúros győzelemmel kezdett a Pick a BL-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Közélet

Gólzáporos győzelemmel avatta stadionját a Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Csákvár ellen első győzelmét szerezte meg a szezonban a Szeged-Csanád GA.

Tovább olvasom

Hírzóna

Babos főtáblára jutott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Babos Tímea vasárnapi könnyed győzelmével főtáblára jutott a 250 ezer dollár összdíjazású szöuli keménypályás női tenisztornán.

Tovább olvasom

Aktuál