Közélet

Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

2011. január 31., hétfő
Minden képviselő leadta vagyonnyilatkozatát

Az Országgyűlés valamennyi, összesen 385 aktív képviselője leadta saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát a hétfői határidőig - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke.

A politikus közleményében emlékeztet: a nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatok február 1-jétől válnak megtekinthetővé az Országgyűlés honlapján. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a honatyák minden év január 1-jétől számított harminc napon belül kötelesek az Országgyűlés elnökénél a törvény melléklete szerinti vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozatot tenni. A vagyonnyilatkozathoz csatolni kell a közös háztartásban élő házas- vagy élettárs, valamint gyermek vagyonnyilatkozatát is. E kötelezettségnek hétfő estig a 2010. december 31-ei vagyoni állapotnak megfelelően kell eleget tenni. A vagyonnyilatkozat elmulasztása, illetve határidőn túli leadása esetén a képviselő - annak benyújtásáig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja. Vagyonnyilatkozatot kell tennie az Állami Számvevőszék elnökének, a Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Magyar Nemzeti Bank elnökének és alelnökének, a Monetáris Tanács tagjának, a Felügyelő Bizottság tagjának, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének és tagjainak, a köztársasági elnöknek, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Gazdasági Versenytanács tagjának, az országgyűlési biztosoknak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjának is. Az aktív országgyűlési képviselők száma tavaly december 3-án csökkent 385-re, miután

Tarlós István

főpolgármesteri teendői miatt lemondott a Fidesz területi listáján szerzett mandátumáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.