Bulvár

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán

2011. január 2., vasárnap
Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán, a folyó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a magyar-ukrán országhatár és a Tiszabercel közötti részéről levonul a karácsony előtt kialakult újabb árhullám - tudta meg az MTI vasárnap a nyíregyházi vízügyi igazgatóság védelmi központjában.

A távmérőrendszer adatai szerint a Tisza tiszaberceli vízmércéjénél délelőtt 10 órakor már csak 573 centiméter magas volt a vízszint, egy nap alatt 47 centimétert apadt a folyó. Már csak a Kraszna, valamint a Lónyay-főcsatorna Berkesz és Kótaj közötti gátjainál van árvízvédelmi készültség a megyében; mindenütt másodfokú a riasztás. A Kraszna lassan apad, vasárnap délelőtt Kocsordnál 585 centiméter volt a vízszintje, amely a legutóbbi 24 órában mindössze 10 centivel csökkent. A nyírségi belvizeket összegyűjtő Lónyay-főcsatornán Kótaj és Gávavencsellő között már megszűnt a készenlét. Berkesz és Kótaj között is apad már a főcsatorna, igaz egy nap alatt csak 15 centiméterrel csökkent a vízszint. A Nyíregyházával szomszédos Kótajnál délelőtt 10 órakor 723 centimétert mutatott a vízmérce, míg szombaton 738 centit mértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.