Gazdaság

Még jobban nyitna Kína felé az EU

Még jobban nyitna Kína felé az EU

2011. január 15., szombat
Még jobban nyitna Kína felé az EU

Az EU tagországoknak szélesebbre kell tárniuk a kaput a kínai beruházások előtt, cserébe Peking támogatásáért az uniós adósságválságban - véli az uniós versenybiztos.

Joaquín Almunia

, aki jelenleg Portugáliában tesz látogatást, pénteki sajtóértekezletén kifejtette: Európa nem zárhatja be az ajtót Kína előtt, amikor az folyamatosan hozzáférést kér az európai magánberuházásokhoz. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezen a területen is alapvető fontosságú a kölcsönösség. Ugyanakkor a legerősebb euróövezeti állam, Németország pénzügyminisztere a napokban úgy fogalmazott: "senki ne remélje, hogy politikai befolyást vásárolhat bármely euróövezeti országban, néhány milliárd eurós kötvényjegyzéssel". Az EU és Kína már dolgozik egy olyan megállapodás létrehozásán, amely növeli a kétoldalú beruházások lehetőségét, és véget vet a kereskedelmi vitáknak. Kína legnagyobb kereskedelmi partnere az EU, míg a uniós külkereskedelmet tekintve Kína a második az Egyesült Államok után. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.