Közélet

Már a hétvégén ellenőrzik a szórakozóhelyeket

Már a hétvégén ellenőrzik a szórakozóhelyeket

2011. január 18., kedd
Már a hétvégén ellenőrzik a szórakozóhelyeket

Már a hétvégén ellenőrzik a rendvédelmi szervek a szórakozóhelyeket, hogy betartják-e az alapvető szabályokat - mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

Be nem jelentett akció keretében ellenőrzik a szórakozóhelyeket a rendvédelmi szervek a hét végén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. Bérczi László kifejtette: azt vizsgálják majd, hogy a szórakozóhelyen lévő létszám megfelel-e a kiürítési számítással alátámasztottnak, valamint ellenőrzik a kiürítési útvonalak meglétét és a vészkijáratok biztosítását. A tűzoltóság nem zárathatja be azonnal a szórakozóhelyet, ha szabálytalanságot talál, de az erre vonatkozó jogszabály-módosítást elkészítették, és az a belügyminiszternél van - emelte ki a tűzoltósági főfelügyelő. Hozzátette: csupán tűz- és robbanásveszély esetén szüntethetik meg a tevékenységet. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.