Kultúra

Magyar Trabant képe nyert nemzetközi fotópályázatot

Magyar Trabant képe nyert nemzetközi fotópályázatot

2011. január 14., péntek
Magyar Trabant képe nyert nemzetközi fotópályázatot

Egy a budapesti Mementó Park garázsában álló, elhagyott régi Trabant lett a nyertese az Eurostars Hotels, ötödik alkalommal megrendezésre került “Személyes látásmód” című fotóversenyének, amelynek keretei között a szállodalánc felkérte a vendégeit, hogy saját egyéni szemszögükből örökítsék meg a várost ahova ellátogatnak.

A nyertes fénykép készítője a nápolyi

Enzo Siconolfi

, aki tavaly nyáron szállt meg az akkoriban éppen újonnan megnyitott Eurostars Budapest Centerben. A zsűri az első helyezést azért ítélte ennek a képnek mert “sikerült érdeklődést ébresztenie, világosan érzékelhető a fényképész szándéka, és az, hogy a kép tökéletesen megfelel a verseny fő céljának: egy személyes rálátást ad a városra”. Siconolfi, a maga részéről azt mondta, hogy a fénykép “teljesen spontán módon készült, egy hirtelen elhatározással. Megláttam a kocsit, szinte elbújva, és olyan volt mint egy villanás Budapest múltjából. Rögtön lefotóztam. Sohase tudtam volna elképzelni hogy egyszer megnyerek egy fényképészeti díjat”. A 25 díjazott fotó egy vándorkiállítás keretében áprilistól kezdve bejárja majd az Eurostars szállodalánc létesítményeit Európában és így eljutnak majd az Eurostars Budapest Centerbe is. A mostani alkalommal közel 500 fénykép érkezett kb harminc helyszínről, köztük New York, Párizs, Róma, Lisszabon, Brüsszel, Madrid vagy Barcelona.

Kattintson ide a 25 díjazott fénykép megtekintéséhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.