Sport

Labdarúgás: Komoly terveket szövöget, gőzerővel dolgozik a SZVSE + FOTÓK

Labdarúgás: Komoly terveket szövöget, gőzerővel dolgozik a SZVSE + FOTÓK

2011. január 20., csütörtök
Labdarúgás: Komoly terveket szövöget, gőzerővel dolgozik a SZVSE + FOTÓK
Nagyszerű őszt zártak a Szegedi VSE labdarúgócsapatai, hiszen a felnőttek egyedüliként veretlenek maradtak a megyei I. osztályban, s a negyedik helyen telelhetnek alig néhány pontocskára a dobogósoktól. Az ifik vezetik a tabellát. Javában zajlik már az alapozás a felnőtteknél, gőzerővel dolgoznak Dürgő Péterék, hiszen oda akarnak érni az 1-3. hely valamelyikére. Nyáron talán kevesen fogadtak volna arra, hogy a SZVSE-Gyálarét gárdája beleszólhat a „nagyok” harcába a megyei I. osztályú bajnokságban, hiszen több meghatározó emberét veszítette el a szegedi csapat, s jelentősen megfiatalodott a kerete. Ennek ellenére az új vezetőedző, Bóka Ferenc irányította SZVSE számos döntetlent követően az ősz második felére igencsak összerázódott, s egészen a negyedik helyig tornázta föl magát. Mindezt azzal a bravúrral is megspékelték, hogy senki sem tudta őket legyőzni, még a dobogósok sem. Jelenleg 31 ponttal állnak, s szorosan tapadnak a 37 pontos listavezető Kistelekre, valamint a 35 pontos Mórahalomra és a 33 pontos címvédő Csongrádra.

(V)érmes reményeket táplálnak a szegediek

„Nagy örömünkre szolgált a remek őszi szereplés, illetve helyezés, büszkék vagyunk rá, hogy egyedüliként veretlenek tudtunk maradni a megyei I. osztály mezőnyében. Tudjuk, mennyi munka van emögött, s különösen annak fényében értékelendő a teljesítményünk, hogy milyen körülmények között dolgozunk. Természetesen azt sem tagadjuk, szerencse is kellett az őszi 'meneteléshez', de sokat tettünk azért, hogy mellénk álljon Fortuna istenasszonya” – kezdi beszélgetésünket Sahin-Tóth Dezső. A szakosztályvezető elárulja: hagyományainkhoz híven télen sem pihentek, gyakorlatilag minden korosztályuk végig mozgásban maradt, csak karácsony táján szusszantak néhány napot. „Optimistán vágunk neki az új esztendőnek, az együttes és a szakmai vezetés is maximálisan motivált, be akarjuk bizonyítani, nem volt véletlen, hogy a SZVSE ilyen szépen teljesített az ősszel. Azt sem titkoljuk, komoly célokat tűztünk ki a felnőttek elé: el szeretnénk csípni valamelyik dobogós helyet” – fogalmazza meg várakozásaikat.

J. P. és Hegyesi iránt többen érdeklődnek, folytatódik a fiatalítás

Mivel az anyagi feltételeik továbbra is szűkösek, a keretben nagyobb változások nem várhatóak. Két játékosukról hallani rengeteg pletykát, rákérdeztünk, mi az igazság. Az egyikük az elefántcsontparti csatár, Nomel J. P., akit szerződése a vasutasokhoz köt, de a szezon első felében az NB III-as KITE-Szegedet erősítette kölcsönjátékosként. „Való igaz, hogy az NB I-es Siófokkal tárgyalunk, de nemcsak a Balaton-partiak vennék őt kölcsön, hanem a KITE-Szeged is. Én is hallok rengeteg mendemondát, de tény, J. P.-t amatőr szerződés köti hozzánk. Fél évre adtuk kölcsön a KITE-nek, s a folytatásról is megegyeztünk már, miközben képbe került a Siófok, melynek vezetése korrektül felvette velünk a kapcsolatot. Az egyeztetések jelenleg is tartanak, biztosat még nem tudok mondani. Hegyesi Zsolt iránt is élénk érdeklődés mutatkozik a piacon, történtek nyílt megkeresések és – hogy úgy fogalmazzak – hátsó tapogatózások is. Zsolt egy tehetséges fiatal labdarúgó, aki képességei alapján magasabb osztályban is megállná a helyét, de ehhez hozzáállásának is változnia kellene. Csapatunknak nagy szüksége lenne rá tavasszal, hogy tudjunk bizonyítani” – így a szakember. Ez teljesen érthető is – tehetjük hozzá –, hiszen Hegyesi Zsolt a SZVSE egyik húzóembere, nem mellesleg házi gólkirálya: kilenc találattal most éppen a hatodik legjobb a megyei I. osztály mesterlövészei között. Ami az érkezési oldalt illeti, néhány tehetséges ifjú csatlakozhat a felnőttek keretéhez a saját utánpótlásukból, illetve a környékből. A 15 esztendős Környei Bence már beépült a gárdába, tavasszal ki akarják próbálni például Busa Bencét, aki végig kiemelkedően teljesített az ifiben, valamint lehetőséget kaphat Kálmán Krisztián és Rózsa Dániel, de Weszelovszky Gáborra is komolyabb szerep vár. „Az ősszel amellett, hogy szerencsénk is volt, sokszor tudatosan, jól futballozva arattuk a sikereket. Tisztában vagyunk vele, hogy erősítenek a riválisok, s a mögöttünk álló alakulatok is tervezgetnek, nem lesz hát egyszerű dolgunk, de úgy gondolom, meg fogjuk állni a helyünket. Fiataljaink egyre érettebben, magabiztosabban futballoznak a felnőttek között, lehet rájuk építeni és számítani” – dicséri a játékosokat.

Sokat várnak a tavasztól – meg kell becsülni a befektetett munkát!

„Nagypályán is dolgozunk már, most a napokban pörgettük fel igazán a munkát Bóka Ferenc vezetőedző irányításával. Keményebb időszak következik, de a srácoknak bírniuk kell, hiszen céljainkat csak így érhetjük el az előttünk álló hónapok során. Előtérbe kerülnek a labdás foglalkozások, modern edzésmódszerekben részesülnek labdarúgóink. A körülmények viszont sajnos továbbra is igen szerények, szegényesek, nincs pénzünk, lehetőségünk összetartásra, edzőtáborra, a SZVSE-pálya tornatermében készülünk, illetve a fél pályán, ahol van világítás (Gyálaréten ez nem áll rendelkezésre). A bajnokság márciusi rajtja előtt kilenc-tíz edzőmeccset tervezünk: idegenben mérjük majd össze erőnket a Tisza Volán SC U19-es és U17-es csapatával, a Röszkével, a Mindszenttel és az FK 1899 Szegeddel. Sokat várunk a tavasztól, hisszük, hogy a városban megmozdul valami a labdarúgás, valamint klubunk támogatását illetően, abban, hogy a rengeteg befektetett munka és a szép eredmények végre az önkormányzat megbecsülésében is visszaköszönnek. Sokat jelentene számunkra, ha a SZVSE-pályán rendezhetnénk hazai mérkőzéseinket. Gyálaréten jók ugyan a körülmények, de hangulatában teljesen más a Vasutas-aréna, bízunk ezen a téren is a pozitív fejleményekben. Folynak olyan egyeztetések, melyek bizakodóvá tesznek, remélem, lehet majd megoldást találni a pálya fenntartására és felújítására” – mondja a szakosztályvezető. Sahin-Tóth Dezső a korosztályos együtteseken is rajta tartja a szemét. Az ősszel bőven volt ok az örömre, hiszen – hogy csak egy példát említsünk – a Hágelmann Endre irányította U19-esek vezetik a megyei I. osztályú pontvadászatot. „Bízom az ifik jó tavaszi szereplésében, valamint a serdülő és az előkészítő korosztályok töretlen fejlődésében. Az ifiknél várható némi frissítés: többen Tápéra tartanak, de jönnek vissza korábbi játékosaink, illetve több sérült épül föl, s jelentkezik munkára. Abban is biztos vagyok, hogy a SZEOL SC Kft. megalakulása, a helyi utánpótlás-nevelő műhelyek összefogása mérföldkő lesz a szegedi labdarúgás életében, ezért is fektetünk rengeteg energiát ebbe a projektbe” – árulja el. Természetesen a következő hetekben figyelemmel kísérjük a SZVSE-Gyálarét felkészülését, mérkőzéseit, s időről időre beszámolunk majd az olvasóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.