Közélet

Közel félmilliárdnyi adományt gyűjtött a Mikulásgyár

Közel félmilliárdnyi adományt gyűjtött a Mikulásgyár

2011. január 8., szombat
Közel félmilliárdnyi adományt gyűjtött a Mikulásgyár

Közel félmillárd forint értékű adomány gyűlt össze decemberben a Mikulásgyár jótékonysági akciójában. Az adományok 26 százaléka ruhanemű, 13 százaléka édesség és tartós élelmiszer, 21 százaléka könyv és játék - tájékoztatta a gyűjtés eredményéről a megbízott kommunikációs cég az MTI-t.

Sokan vittek tisztítószereket és műszaki cikkeket, ugyanakkor meglepően kevés sporteszköz érkezett, az adományok egy százalékát sem tették ki az ilyen típusú ajándékok. A közel félmillárd forint értékű adomány szétosztását már karácsony előtt megkezdték, és egész januárban folytatják. Mivel az előző évhez képest 20 százalékkal több ajándék halmozódott fel, így idén 161 ezer embernek juttatnak el csomagot a Magyar Vöröskereszt segítségével. A fővárosi MikulásGyár mellett az ország 13 plázájában és a Magyar Posta hivatalaiban összesen körülbelül 17 ezer doboznyi ajándék gyűlt össze december 9. és 19. között. Az ajándékoknak majdnem a felét a fővárosiak adták, a vidéki városok közül a győriek voltak a legaktívabbak, őket követik a nagykanizsaiak és a szegediek. A legkevesebb adomány Kaposvárról, Miskolcról és Székesfehérvárról érkezett. A közlemény szerint elképzelhető, hogy a MikulásGyár - ha más formában is, de - nyáron is működik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.