Sport

Kosárlabda: Marina Szazonenkoval tárgyal a Mediteam Szeged

Kosárlabda: Marina Szazonenkoval tárgyal a Mediteam Szeged

2011. január 11., kedd
Kosárlabda: Marina Szazonenkoval tárgyal a Mediteam Szeged

Az ukrán válogatott Olena Zserzserunova honfitársa, a szintén válogatott Marina Szazonenko lehet a Mediteam Szeged harmadik légiósa. Ha az orvosi vizsgálatok zökkenőmentesen megtörténnek, és a tárgyalások is sikerrel zárulnak, már holnap megegyezés születhet a klub és az ukrán kiválóság között.

Amint azt a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapatának háza tájáról megtudtuk, az ukrán válogatott

Marina Szazonenko

érkezik a csapathoz orvosi vizsgálatokra és szerződtetéséről tárgyalni, repülője kedd délután 17 órakor szállt le Ferihegyen. A 2-es és 3-as poszton is bevethető légiósra még sportorvosi vizsgálatok várnak, melyekre a Medicenterben kerül sor, s ha ezek során mindent rendben találnak, akkor nem lesz akadálya a játékengedély megszerzésének és a szerződés aláírásának. Ez azt jelenti, hogy akár már a Sopron ellen is pályára léphet a 176 centiméter magas, 24 éves védő. Marina Valerjevna Szazonenko 1986. november 6-án született Zaporozsjéban. Iskolai évei alatt, osztálytársai és barátai révén ismerte és szerette meg a kosárlabdát. Egy időben röplabdázott is, azonban amikor látta szülővárosának csapatát játszani, végül a kosár mellett döntött. A női kosárlabda Európa-kupa 2008-2009-es szezonjában a Dnyipro Dnyipropetrovszk csapatában csereként lépett pályára hat mérkőzésen. Az ukrán válogatottban a 2011-es női Európa-bajnokság selejtezőiben 6 mérkőzésen pontátlaga 13,3 volt, mezőnyből 50%-kal dobott, távolijai tekintetében 37 kísérletből 19 hárompontost szerzett. Szegedre az MBK Csajka Bergyanszk együttesétől érkezik, ahol eddig szerződés nélkül játszott. Saját bevallása szerint szeretne egy erős bajnokságban kosarazni, egy olyan országban, ahol több klub is megfordul a nemzetközi kupákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.