Sport

Kosárlabda: a Szolnokkal játszik edzőmeccset kedden a Szedeák

Kosárlabda: a Szolnokkal játszik edzőmeccset kedden a Szedeák

2011. január 3., hétfő
Kosárlabda: a Szolnokkal játszik edzőmeccset kedden a Szedeák

Kosárcsemegével zárult az óév, s azzal is indul az új esztendő: a néhány napja a paksi Atomerőmű SE ellen szenzációs sikert arató Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák kedden a bajnoki listavezető Szolnoki Olaj KK-val játszik felkészülési mérkőzést az újszegedi sportcsarnokban.

Nincs megállás a legjobb magyar férfi kosárlabdacsapatok számára, hiszen fordulót rendeztek a két ünnep között is, s a pontvadászat január első hétvégéjén folytatódik is. Az újonc Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák - mely múlt szerdán 76-72-re verte az Atomerőműt - szombaton 18 órakor a bajnoki címvédő Zalaegerszeg otthonában lép pályára. Előtte még egy edzőmeccset is beiktatott a programba a szakvezetés, hogy a szilveszteri malacsültet lemozoghassák a játékosok. Kedden 18.45-től az éllovas Szolnoki Olaj KK látogat Szegedre. A barátságos találkozót az újszegedi sportcsarnokban rendezik, a belépés mindenki számára ingyenes. A szolnokiak egyébként a múlt hétre kiírt pécsi meccsüket január 21-ére halasztották. Az Atomerőmű szegedi, illetve az Albacomp nyíregyházi botlásának köszönhetően így most (tizenegy győzelemmel és két vereséggel) egyedül állnak a tabella élén. A franciaországi EuroChallenge-mérkőzésüket követően (három győzelemmel és három vereséggel zártak csoportjukban, csak a Dunkerque-kel szembeni rosszabb egymás elleni eredmény miatt nem jutottak a legjobb 16-ba, bravúros szereplést produkáltak) szabadságot kaptak az olajosok, december 28-30. között naponta két edzést tartottak, majd a szilveszteri pihenő után január 1-jén este folytatták a munkát. Keretükből négy ember küzd kisebb-nagyobb problémákkal:

Fodor Márton

húzódással,

Vesztergom Zsolt

a sarkával,

Trepák Zoltán

arcüreggyulladással bajlódik, míg

Gaál Róbert

gerincbántalmait követően gyógytornára jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.