Közélet

Kinevezték az MTV két csatornájának új vezetőit

Kinevezték az MTV két csatornájának új vezetőit

2011. január 2., vasárnap
Kinevezték az MTV két csatornájának új vezetőit

Medveczky Balázs a Magyar Televízió vezérigazgatója az m1 vezetőjévé Rákay Philipet, az m2 intendánsává pedig Süveges Gergőt nevezte ki - közölte az MTV szombat este az MTI-vel.

A vezetők a közszolgálati televízió két csatornájának programjáért felelnek, az ő feladatuk lesz az átalakuló csatornák új profiljának megteremtése - olvasható a közleményben. Kifejtették: szeptembertől az m1 általános információs és szórakoztató csatornaként működik. Így ezen a csatornán hír- és hírháttér-műsorokat, politikai és közéleti elemző-, szolgáltató és vitaműsorokat, ugyanakkor minőségi filmeket és szórakoztató produkciókat láthatnak a nézők. Az m1 intendánsi feladataival, a megújuló műsorkínálat kialakításával a vezérigazgató

Rákay Philipet

bízta meg.

Medveczky Balázs

tőle azt várja, hogy "irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó és kiegyensúlyozott információs csatornájává váljon, nézettsége pedig minden célcsoportban stabilizálódjon" - fogalmaztak. "A magyar gyerektévé" profiljának kialakítására Medveczky Balázs

Süveges Gergőt

kérte fel. "Az MTV vezérigazgatója azzal a feladattal bízta meg Süveges Gergőt, hogy magas színvonalú műsorokkal töltse meg az új csatornát, hogy az a kereskedelmi gyermekcsatornák minőségi riválisa legyen, és rövid időn belül a gyermekek és fiatalok első számú médiaplatformjává válhasson" - írták. A közlemény szerint Süveges Gergő intendánsi feladatai mellett marad a köztelevízió műsorvezetője és a következő hónapokban átmenetileg még folytatja munkáját a Ma reggel című műsorban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.