Gazdaság

Kilábalóban a válságból az autópiac

Kilábalóban a válságból az autópiac

2011. január 15., szombat
Kilábalóban a válságból az autópiac

Tavaly a magyarok mintegy 43 ezer autót vásároltak, 27 százalékkal kevesebbet, mint 2009-ben, ráadásul többségében cégek vettek új kocsikat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke. Erdélyi Péter arról is beszélt, hogy reményeik szerint idén fellendül a piac.

Az előző évben 43 ezer autót vásároltak Magyarországon, kevesebbet annál, mint ami az autópark frissüléséhez szükséges - közölte az InfoRádióval

Erdélyi Péter

. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke kiemelte, hogy a tavaly értékesített kocsik 65-70 százalékát cégek vették meg, a magánvásárlók viszont szinte eltűntek a piacról. Az Opel, a Volkswagen és a Ford számított a legkelendőbb márkának, ezt követték a nagy japán gyártók autói - közölte Erdélyi Péter. Hangsúlyozta: a Suzuki erőteljes visszaesése meglepő volt, ez a márka szenvedte meg leginkább a kisautókra vonatkozó finanszírozás megszűnését és a vásárlók eltűnését, valamint a tömegmárkák közül legkevésbé tudott gyökeret verni a flottapiacon. Idén javulásra számít a szervezet, és Erdélyi Péter reméli, hogy a 2009-es szint közelében lesz a piac. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.