Sport

Kézilabda: Nagy László biztosan nem vesz részt a kézilabda-vb-n

Kézilabda: Nagy László biztosan nem vesz részt a kézilabda-vb-n

2011. január 2., vasárnap
Kézilabda: Nagy László biztosan nem vesz részt a kézilabda-vb-n

Nagy László, az FC Barcelona átlövője nem vesz részt a január 13-án kezdődő, svédországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, miután nem tudott megállapodni a magyar szövetség által felkért csoporttal a szereplésének feltételeiről.

Mocsai Lajos

szövetségi kapitány vasárnap az MTI-nek elmondta: most, január 2-án járt le az a határidő, amit a játékos kapott, a szövetség elnöksége pedig arról tájékoztatta őt, hogy

Nagy

nem tud rendelkezésére állni. "A két félnek nem sikerült megállapodnia. Nem haragszom Nagy Lacira, de a vb nem arról szól majd, hogy ő ott van-e vagy sem. Annak tudatában építem tovább a válogatottat, hogy ő most nincs. Bízom benne, hogy ez a téma most lezárult, a keret tagjai pedig még motiváltabbak lesznek, és összefognak egy jó eredmény eléréséért" - mondta Mocsai Lajos. A világklasszis kézilabdázóval arról folytak a tárgyalások, hogy miként tudna részt venni a fontos tornán. Nagy már másfél éve nem játszott a válogatottban, és két hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása - nem oldódnak meg. Nagy László mellett kiálltak a társak, és tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy mégis vállalja a vb-szereplést. Az MTI kereste Nagy Lászlót, illetve menedzserét, de egyelőre nem sikerült elérni őket. A válogatott értesülése szerint a játékos még a vasárnap folyamán közleményt ad ki. A csapat vasárnap este találkozik újra Veszprémben. Most már csatlakozik a többiekhez a Németországban légiós Mocsai Tamás és

Ilyés Ferenc

is. Egyelőre nincs a többiekkel a kapus

Fazekas Nándor

, akinek felesége a napokban szült, ezért most a családdal tölti a napokat. A hálóőr hétfőn egyeztet a szövetséggel, hogy miként tud úgy részt venni a vb-felkészülésben, hogy közben segít otthon is. A válogatott kedden, a tervek szerint 16 órakor Veszprémben zárt kapuk mögött Algériával találkozik. Mocsai Lajos alakulata ezt követően Lengyelországban lép pályára, csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazda ellen. A vb január 13-án rajtol, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.