Sport

Kézilabda: folyamatosan áll össze a Pick Szeged

Kézilabda: folyamatosan áll össze a Pick Szeged

2011. január 1., szombat
Kézilabda: folyamatosan áll össze a Pick Szeged

A Dunaújváros elleni fölényes idegenbeli győzelemmel búcsúzott a férfi kézilabda NB I őszi idényétől a Pick Szeged csapata, a tabellán a második helyet birtokolva. Skaliczki László vezetőedzőt kértük meg, értékelje az elmúlt hónapokat, a csapat teljesítményét.

Nem akármilyen őszi szezont tudhat maga mögött a Pick Szeged megfiatalodott férfi kézilabdacsapata 2010-ben. A mind edzői poszton, mind játékosállományában megújult együttes döcögősen kezdte a bajnokságot, lassan állt össze a gárda, de érezhető volt, hogy mérkőzésről mérkőzésre javul a teljesítmény. Emellett a Bajnokok Ligájában is erőn felül teljesít

Skaliczki László

vezetőedző csapata, négy győzelemmel és nyolc ponttal a C csoport 3. helyén állnak Katzirz Dávidék. "Ha nyáron azt mondják nekünk, hogy az év végén nyolc ponttal állunk, úgy hogy ebből kettőt a Medvegyi ellen szerzünk meg, ráadásul egy csodálatos idegenbeli győzelemmel, szó nélkül aláírtuk volna" - nyilatkozta december elején a Dinamo Minszk elleni győztes BL-mérkőzés után Skaliczki mester. Valóban, az eredmény várakozáson felüli, hiszen sokkal kedvezőbb pozícióban várhatja a folytatást a Pick, mint arra számítani lehetett. Lékaiék jelenleg két ponttal állnak a második Valladolid, és hárommal az éllovas Medvegyi mögött. "Védekezésünk fokozatosan állt össze, a támadójátékunk kreativitása is az idő előrehaladtával egyre fantáziadúsabb lett és egyre több ötletet hozott" - kezdte évértékelőjét a kézilabda-szakember. "Úgy gondolom, a játékunk még nem éri el azt a szintet amit látni szeretnék meccsről meccsre, de ezekkel a hullámokkal mindig együtt kell élni. Szeretném megköszönni a közönségünknek azt a szimpátiát, azt a szurkolást, amivel kísérték munkánkat, a botladozásainkat és a sikereinket, illetve, hogy együtt voltak velünk. Ez nagyon fontos a csapatnak" - tette hozzá. Az egyéni teljesítményekről általánosságban beszélt a tréner. "Azért kiderült, kik azok, akik teljesítményükkel tudták vinni a csapatot előre, és mik azok pontok, ahol bizonyos változások szükségeltetnek. Kiderült, hogy kikben van meg a változás lehetősége edzettségi szinten, sérülékenység szempontjából és mentálisan. Ezek nagyon fontosak, ezeket kell okosan lereagálni" - közölte az edző. Természetesen ez a tempó sokat kivett a megújult, megfiatalított gárdából, jól jelzi ezt a kupából való váratlan kiesés a ferencvárossal szemben. "Nagyon elfáradt a csapat, és én magam is. Nem is emlékszem, hogy volt e valaha ehhez hasonló szezonom, ahol ennyi utazással, ennyi 'késsel a torkunkon' kellett meccset játszani" - zárta évértékelőjét a Pick Szeged edzője. Szeged első számú csapata legközelebb február 5-én játszik bajnoki mérkőzést az NB I-ben vendégszereplő Tatran presov ellen, mely azonban tét nélküli mérkőzés, hiszen eredménye nem számít a bajnokság végelszámolásakor. A Bajnokok Ligájában pedig február 19-én lépnek pályára Törőék, idegenben a Kadetten Schaffhausen otthonában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.