Közélet

Hosszabb nyitva tartás a magánnyugdíjpénztáraknál

Hosszabb nyitva tartás a magánnyugdíjpénztáraknál

2011. január 31., hétfő
Hosszabb nyitva tartás a magánnyugdíjpénztáraknál

Ma lehet utoljára nyilatkozni arról, ha valaki magán-nyugdíjpénztári tag szeretne maradni. Az ügyfélszolgálatok ez alkalommal a szokásosnál is tovább lesznek nyitva, az este hat órás zárás után is fogadják az ügyfeleket – írja a Hetiválasz.hu

Sokan halogatták az utolsó napig a döntést, és jelzik a mai napon, hogy továbbra is a magánnyugdíjpénztárban szeretnének maradni. Nagyrészt a húszas és harmincas korosztály maradna a rendszerben, megkockáztatva ezzel azt, hogy elveszíti a társadalombiztosítási nyugdíjukat. Önmagában a magánnyugdíjalapból kapott nyugdíj egy átlagosnak mondható, kétszázezer forintos fizetésből levonva is csak minimális, nyomorszintű ellátást biztosít. A jelenlegi törvényi szabályozás mellett viszont éppen ez a generáció jár a legrosszabban a magánnyugdíjpénztárral. Ők ugyanis a társadalombiztosítási nyugdíjhoz eddig megszerzett szolgálati éveiket is elveszítik, mivel a résznyugdíjhoz is legalább 15 évet kell igazolniuk. A pénztárakban maradók közül sokan bíznak benne, hogy a jelenlegi jogszabály később módosul. A jelenlegi, szűkített jogkörrel rendelkező Alkotmánybíróság azonban nem támadhatja meg a nyugdíjhoz kapcsolódó rendelkezéseket. A nyugdíjpénztáraknál reggel óta sorok kígyóznak, az ügyintézés azonban gyorsan halad. (Forrás:

Hetiválasz.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.