Gasztro

Előételnek saláta

Előételnek saláta

2011. január 23., vasárnap
Előételnek saláta

A salátakészítés lényege, hogy az alapanyagok nyersek maradjanak, mert akkor nem veszítik el a magas vitamintartalmukat. Olajok hozzáadásával pedig megkönnyítjük a vitaminok szervezetünkben való felszívódását. Ha főzzük akkor elsősorban C-vitamin tartalmukat veszítik el, ezért figyeljünk oda, hogy csak a szükséges ideig pároljuk a zöldségeket. Az egészséges táplálkozás, a feljavító és diétás étrendek nélkülözhetetlen kelléke. Nem mellesleg, remek előétel vagy kiegészítése a vasárnapi ebédnek. Számtalan módon, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hideg rizssaláta

Hozzávalók:

– 1 tasak gyorsrizs – 1 fej vöröshagyma – fél kígyóuborka – 1 db piros tv paprika – ecet, só, cukor, olívaolaj, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tasakos rizst megfőzzük, kevés olívaolajjal összekeverve hűlni hagyjuk. Daraboljuk fel a hagymát, a kígyóuborkát és a paprikát. Ízlés szerint készítsünk öntettet az ecetből, sóból, cukorból és az olívaolajból. Keverjük össze a rizst, a zöldségeket, adjuk hozzá az öntetet, majd szórjuk meg petrezselyemmel. Lehűtve tálaljuk.

Krumplisaláta

Hozzávalók:

– 2 kg krumpli – 2 dl tejföl – egy fej vörös hagyma – 2 dl majonéz – 2 ek. mustár – citromlé A kockára vágott krumplit főzzük meg. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót és egy kevés citromlét keverjük össze. Daraboljuk fel a hagymát, és ha megfőtt a krumpli, adjuk hozzá a tejfölös szószhoz.

Majonézes zellersaláta

Hozzávalók:

– 4 db zeller – 1 dl majonéz – 1 dl tejszín – 1 citrom – 1 fej saláta – só, bors,olaj, petrezselyemzöld

Elkészítése:

Hámozzuk meg a zellert, vágjuk csíkokra, és kicsit sózzuk meg. Ezután citromlével ízesített vízben főzzük puhára, azután ebben a lében hagyjuk állni, s amikor kihűlt, szűrjük le. Adjuk hozzá a majonézhez a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, citromlével és a petrezselyemzölddel ízesítsük, végül adjuk hozzá a zellert. Az ecettel és olajjal ízesítsük az apróra vágott salátát, majd keverjük össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.