Közélet

Elnapolták a Mal Zrt. elleni kártérítési pert

Elnapolták a Mal Zrt. elleni kártérítési pert

2011. január 4., kedd
Elnapolták a Mal Zrt. elleni kártérítési pert

A felperesek megrendülten beszéltek az iszapkatasztrófáról, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. képviselője vitatta felelősségüket kedden a Fővárosi Bíróságon (FB), a cég ellen indított kártérítési per első napján; a tárgyalást márciusra elnapolták.

Egy kolontári házaspár hölgytagja felperesként, személyes meghallgatásán elmondta, hogy vonattal tartott hazafelé, amikor férje telefonált, hogy otthonukat elborította a hordalék. Mindketten könnyekig megrendülten beszéltek a férj 82 éves édesanyjának elvesztéséről, arról, hogy holttestét a katasztrófa után két nappal találták meg, hatszáz méterre a házától. A Mal Zrt. ügyvédje szerint a cég az elvárható módon, a szabályok betartásával járt el, a katasztrófa oka a sok csapadék, illetve a földrétegek elmozdulása volt. Kedden még három kártérítési per kezdődik az FB-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.