Közélet

Egységes, kék színű útlevél az európai polgároknak

Egységes, kék színű útlevél az európai polgároknak

2011. január 13., csütörtök
Egységes, kék színű útlevél az európai polgároknak

Egységes, kék színű útlevelet javasol az európai polgároknak Sebastian Bodu (PDL) európai parlamenti képviselő – adja hírül az erdely.ma hírportál. A politikus csütörtökön javasolta az EP-nek, hogy az unió minden tagországa számára vezessenek be egységes útlevelet, amely kék színű lenne, és tartalmazza az Európai Unió elnevezést, valamint az EU címerét.

A Mediafax-hoz eljuttatott közleménye szerint az EP-képviselő ezzel kapcsolatban határozattervezetet nyújtott be az EP-ben, és javasolja az európai útlevél bevezetését, amely fedőlapján tartalmazza az EU három azonosítóját: az Európai Unió elnevezést, az EU címerét, valamint a kék színt, de a kibocsátó állam nevét is.

Sebastian Bodu

szerint az egységes útlevél bevezetésével az EU-tagállamok polgáraiban jobban tudatosulna az európai identitás és az unióhoz tartozás érzése. A román EP-képviselő javaslata a szakbizottságok elé kerül, és ha ezek jóváhagyják, az EP plénuma is megvitatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.