Sport

Kosárlabda: Bencze Tamás a Falco kispadján

Kosárlabda: Bencze Tamás a Falco kispadján

2011. január 17., hétfő
Kosárlabda: Bencze Tamás a Falco kispadján

A korábban a Szeged női csapatánál dolgozó Bencze Tamást nevezték ki vezetőedzőnek a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Falco KC Szombathelynél.

Az elmúlt napok pletykái ismét csak igaznak bizonyultak: a Falco KC Szombathely férfi kosárlabdacsapata honlapjának beszámolója szerint a tréner és a klub elöljárói az együttes hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján írták alá a megállapodást, mely fél évre szól. "Múlt pénteken a klub és

Nikola Lazics

edző közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Mindkét félnek az volt a véleménye, hogy egy új edzővel új impulzusokat kaphat a csapat, és elérhetjük célunkat, vagyis a nyolcba kerülést. Ezután körülnéztünk az edzői piacon, az ügynökségektől kértünk ajánlatokat. Egy fiatal, ambiciózus edzőt kerestünk, aki fel tudja rázni a csapatot. Végül ezért is esett a választásunk

Bencze Tamásra

, aki reméljük, kivezeti a csapatot a gödörből" – mondta el

Gráczer György

, a Falco ügyvezetője. "Megtisztelő volt a felkérés. Ilyen nívós, nagy hagyományokkal rendelkező csapat edzőjének lenni mindig óriási kihívás" - nyilatkozta a vasi klub honlapjának Bencze Tamás. "Ez azonban legalább akkora felelősséggel is jár. Azt gondolom, hogy ez a csapat többre képes. A játékosállományt tekintve abszolút reális a nyolcba kerülés. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, biztos, hogy kell egy-két idegenbeli bravúr is. Az utóbbi időben azért már figyelemmel kísértem a Falcot és természetesen a női munkám mellett a férfi mezőnyt is szemmel tartottam. Nem tartom magam jobb edzőnek, de biztosan más típusú tréner vagyok, mint elődöm. Hiszem azt, hogy ez eredményre vezeti majd a csapatot" - tette hozzá az egykori válogatott játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.