Közélet

Belvíz - Tovább nőtt a kitelepítettek száma

Belvíz - Tovább nőtt a kitelepítettek száma

2011. január 27., csütörtök
Belvíz - Tovább nőtt a kitelepítettek száma

A belvíz miatt újabb, háromtagú család volt kénytelen elhagyni otthonát, így Csongrád megyében negyvenötre nőtt a belvíz miatt kitelepítettek száma - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Legutóbb Dócon roggyant meg egy ház, így tizenöt településen huszonkét lakóingatlan vált emberi tartózkodásra alkalmatlanná - mondta

Tátrai János

őrnagy. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén az utóbbi napokban némileg csökkent az elöntött földek nagysága, de még mindig 828,5 négyzetkilométert borít belvíz, ebből 279,5 négyzetkilométer vetés, 244,5 négyzetkilométer pedig szántó - közölte Kozák Péter igazgató. Huszonnyolc szivattyútelep működik - másod- és harmadfokú készültség mellett - éjjel-nappal, tíz helyszínre pedig mobil szivattyúállásokat telepítettek. A védekezésben 240-en vesznek részt. Az igazgatóság területén működő vízgazdálkodási társulatok másodfokú készültség mellett védekeznek. Tizenhét településen első-, huszonkilenc településen másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, Csongrádon pedig a legmagasabb fokozat mellett folyik a védekezés. A közelmúltban 2000 januárjában volt a legnagyobb, 1080,5 négyzetkilométer az elöntött terület az igazgatósághoz tartozó részen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.